Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μαρία Ζαβιανέλη - Διαμαντάκη (μικρή αναφορά)

Η Μαρία Ζαβιανέλη - Διαμαντάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Ασχολήθηκε με την Ποίηση.  
Έγραφε στα ΄΄Κρητικά επίκαιρα΄΄ καθώς και στον ΄΄Νέο Κήρυκα΄΄. Ήταν μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Ο Χρυσόστομος», καθώς επίσης και της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών του Νόμου Χανίων.Μεταξύ αυτών, Απεβίωσε το 2016. Ποιήματά της είχαν φιλοξενηθεί κατ΄ επανάληψη στον τύπο και έχουν αναρτηθεί σε διάφορες σελίδες του διαδικτύου. Πηγές έμπνευσής της ήταν η Κρήτη, ο έρωτας, τα ταξίδια. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε ποιητικούς διαγωνισμούς. 

  • Γ΄ Παγκρήτιο βραβείο για το ποίημα ΄΄Φτεροκόπημα΄΄ αφιερωμένο στον έρωτα ΄΄πολιτιστικού οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου τονΑύγουστο του 2005.
  • Β ΄Παγκρήτιο βραβείο από τον σύνδεσμο φιλόλογων Νόμου Χανίων -για την συλλογή ΄΄Φλόγα που έγινες Ηφαίστειο ΄΄αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου . 
  • Γ΄ Πανελλήνιο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στους Δελφούς για το ποίημα ΄΄Σε τούτη τη γη αφιερωμένο στην Ελλάδα .
  • Β΄ Πανελλήνιο βραβείο βιωματικής ποίησης για το ποίημα ΄΄ το πουκάμισο΄΄ στα ΄΄Σικελιανά -Σαλαμίνας.
  • Β΄ Πανελλήνιο βραβείο για το ποίημα ΄΄ο νικητής΄΄ στα Σικελιανά Σαλαμίνας.
  • Βράβευση της ποιητικής συλλογής ΄΄Κύματα΄΄ από το λογοτεχνικό περιοδικό ΄΄Κελαινώ΄΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου -Ίλιον.
  • Α΄Βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (στους Δελφούς)7-6-2008
  • Β΄ Πανελλήνιο βραβείο από τον Λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ στο αφήγημα κ στο ποίημα ΄΄Το κλειδωμένο εβένινο συρτάρι΄΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.