Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ της ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ

 


Έχω την ιδιαίτερη χαρά να σας παρουσιάσω ένα νέο βιβλίο με θέμα την ζωή του Αγίου Λουκά. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που για χρόνια στηρίζετε το έργο μου είτε αγοράζοντας τα βιβλία μου είτε στηρίζοντας το συγγραφικό μου έργο με το χαμόγελο και την αγκαλιά σας. Περισσότερο στην εποχή μας, χρειάζονται βιβλία που θα αντικατοπτρίζουν την εποχή στην οποία γράφτηκαν. Δυστυχώς ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι είναι οι εκδοτικοί οίκοι που αναλαμβάνουν την έκδοση βιβλίων που έρχονται σε αντίθεση με την επικρατούσα γνώμη και το status quo. Aπό το 2019 ξεκίνησα μια προσπάθεια να κάνω ελεύθερο ρεπορτάζ, να εκφράζομαι ελεύθερα μέσα από τα βιβλία μου και να μιλώ για την αποστασία τόσο της εκκλησίας όσο και για το χάραγμα. Αυτό συνεπάγεται τον αποκλεισμό τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Θα συνεχίζουμε όμως να γράφουμε αλήθειες γιατί αυτά που έρχονται θα είναι τόσο ισοπεδωτικά για τον καθένα από εμάς που τελικά θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στο θεμέλιο του κόσμου, που είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

 Το βιβλίο είναι σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου και διατίθεται στο payhip (οι περισσότεροι γνωρίζετε την πλατφόρμα) στο:

Όπως θα διαπιστώσετε από την περίληψη, το βιβλίο αντανακλά ένα μέρος από την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Έγινε μια προσπάθεια να συνδέσουμε τον βίο του μεγάλου Αγίου που αντιστάθηκε με σθένος στις επιταγές της αντίχριστης κρατικής εξουσίας με το σήμερα. Ξαναβιώνουμε εκείνες τις μέρες του αντίχριστου καθεστώτος, μόνο που σήμερα ο διωγμός είναι πιο ύπουλος και καλυμμένος. Αναφερόμαστε στο εμβολιαστικό χάραγμα και σε όλα αυτά που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να επιβάλει, αλλοιώνοντας την εικόνα του ανθρώπου όπως τον έπλασε ο Θεός και δημιουργώντας τον μετάνθρωπο όπως δήλωσε ευθαρσώς κι ο Νόα Χαράρι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Μια αρχή της μηχανικής μάς λέει πως ένας μόνο άνθρωπος μπορεί, μ’ ένα αρκετά μακρύ μοχλό, να κινήσει ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσυν αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της αρχής αυτής.
Η πένα του χρησιμεύει ως μοχλός, ένας μοχλός που γίνεται ακόμη πιο ισχυρός χάρη στην ευφυία του συγγραφέα, το ταλέντο του, το κουράγιο του και την αδάμαστη ακεραιότητά του.
Προσπαθεί να κινήσει έναν κόσμο που περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι παραδομένος στην τρέλα και στη δειλία. Ένα κόσμο που χαιρετά τον τρόμο, το έγκλημα και την καταπίεση […]».
(L. Kirkland)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Μέσα από αυτό το βιβλίο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την πορεία της εκκλησίας που ήταν πάντα η ίδια. Μαρτύρια, διώξεις και κακοπάθεια. Θα διαπιστώσουμε ότι σε όλη αυτή την διαδρομή της μια κοινή συνιστώσα. Την αίρεση και την δίωξη των αληθινών μαθητών του Χριστού.

«καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι»

«καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν»
«καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.