Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Φυλλίτσα Αθηναΐς Αναπνιώτου (βιογραφικό σημείωμα)

Η Φυλλίτσα Αθηναΐς Αναπνιώτου  είναι Ιστορικός – Ερευνήτρια, Συγγραφέας, Λογοτέχνις, Εικαστικός. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει κάνει σπουδές και εκπονήσει μελέτες σε θέματα Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας. Επίσης, Βυζαντινές σπουδές, σπουδές Οχυρωματικής Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικού Σχεδίου & Διακοσμητικής, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας της εκφράσεως, ψυχανάλυσης, μελέτης των ψυχικών φαινομένων, Φωτογραφικής Τέχνης και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Σπουδές υποκριτικής τέχνης και συμμετοχή της, ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις, με ερασιτεχνικό θίασο νέων καλλιτεχνών. Ελεύθερες σπουδές Κοσμικής Ζωγραφικής, Βυζαντινής Αγιογραφίας, Ελευθέρου Σχεδίου και Χρώματος, σε ιδιωτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια της Αθήνας. Ασχολείται με το γράψιμο, την λογοτεχνία, την ποίηση και έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων Έχουν δημοσιευθεί συνεντεύξεις της, άρθρα, ποιήματα καθώς και μελέτες ιστορικού, κοινωνικού, φιλοσοφικού περιεχομένου, σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές Εκθέσεις, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, και 3 ατομικές σε γκαλερί. Εργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει λάβει βραβεία και διακρίθηκε  σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. 
Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί, μέχρι τώρα, σε δύο Ανθολογίες.
Εργογραφία:
  • «ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΗΛΙΟΣ»/ εκδ. «Πελασγός», Αθήνα 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.