Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΪΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 Παλιά, όταν γινόταν ένας πόλεμος και ήταν κάποιος σε άμυνα, πήγαινε να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί την Πατρίδα του. Τώρα δεν πάμε να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας ή να αγωνισθούμε για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας ή να μη μας πάρουν την αδελφή μας και μας ατιμάσουν, ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μία ιδεολογία. *Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο*. Είναι καθαρό μέτωπο! Στην Κατοχή γινόσουν ήρωας, γιατί δεν χαιρετούσες έναν Γερμανό. Τώρα γίνεσαι ήρωας, γιατί δεν χαιρετάς τον Διάβολο, δηλαδή τα πιόνια του, τους αιρετικούς ρασοφόρους και όσους τους ακολουθούν, που ενωμένοι με τους αντίχριστους πολιτικούς, προωθούν τον Οικουμενισμό και το εμβολιαστικό χάραγμα!!!



Ανδρείους μπορεί να βγάλει κάθε πατρίδα. *Αγίους* όμως, μόνο αυτές που καταυγάζονται από το φως της Ορθοδοξίας, από το φως του Χριστού...
 και η Ελλάδα ανήκει -θέλουν δεν θέλουν οι εκκλησιομάχοι - σ' αυτήν την εκλεκτή μερίδα!



Το καλύτερο μνημόσυνο των ηρώων εκείνων, που θυσιάστηκαν για ν᾿ αναπνέουμε εμείς ελεύθεροι, είναι να τους μιμηθούμε  στην Πίστη, να την φυλάξουμε. Η Πίστη θαυματουργεί και σώζει. Η Πίστη είναι το παν για την Ελληνική πατρίδα! Μέσω αυτής εξακολουθούμε να ζούμε. Την Πίστη αυτή ας φυλάξουμε στα βάθη της ψυχής μας. Και ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα μας φυλάξει σε ομόνοια, αγάπη και αυταπάρνηση, μιμητές των προγόνων μας, που ανέστησαν την παράλυτη Ελλάδα με τη θαυματουργή πίστη τους.


Η πλεονεξία είναι μητέρα των πολέμων και οι πόλεμοι γεννούν τους φόρους που είναι η αυστηρότερη καταδίκη.

Νόμιζαν οι μάταιοι σαρκικοί άνθρωποι ότι μακριά από τον Θεό, από τα καλά ήθη και τις αρετές, μόνο με τις εξωτερικές επιδείξεις, με τις ανωφελείς τελετές στις οποίες γίνεται κακή σπατάλη εκατομμυρίων και με κούφια λόγια, πως θα ανόρθωναν το έθνος, αλλά πλανήθηκαν. Δεν έμαθαν ότι *όσοι απομακρύνονται από τον Θεό χάνονται!* Το Έθνος για να ανορθωθεί πρέπει να αναγεννηθεί ηθικά, να πάψει η διαφθορά και η παραλυσία των ηθών, να σταματήσει η αμαρτία, η αδικία, η πλεονεξία, η ασέβεια και η βλασφημία. Αν ανοίξουμε τις εκκλησιαστικές ιστορίες, θα δούμε ότι, αφ’ ότου έγινε ο κόσμος, κάθε παράβαση και παρακοή έλαβε τη δίκαιη τιμωρία. Και η Ελλάδα όπως πάει, κακήν κακώς θα ζήσει. *Αδύνατον να αφήσει ατιμώρητη ο Θεός τόση αμαρτία…*



Τους πολέμους κι όλες τις μεταξύ μας διαμάχες από καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα, τους προκαλεί η πλεονεξία και η αμαρτωλότητα των ανθρώπων. Όσο περισσότερο είναι υποταγμένοι στα πάθη, τόσο πιο ευάλωτοι και πιο επικίνδυνοι είναι για να προκαλέσουν πολέμους, να σπείρουν τον όλεθρο και την καταστροφή. Πορνεία, φιλαργυρία, φιλαρχία, πλεονεξία, κακία, γεννούν αναντίρρητα κατά το πνεύμα του Θεού πολέμους, έριδες και διαμάχες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.