Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΔΩ της Άννας Ζανιδάκη

 Έρχεται η ώρα και η στιγμή , που όλοι μας ,όλες σας ,θέλετε να το κλείσετε ,να το σφραγίσετε και να μην ανοίξει πια ΠΟΤΕ!


Έρχεται εκείνο το πλήρωμα του χρόνου , που μας κάνει σοφότερους και να δώσουμε την αξία στον εαυτό μας που του πρέπει και του ταιριάζει .

Έρχεται η στιγμή εκείνη ,που όσες ανασφαλειες και αν μας κυβερνούσαν κι όσους φόβους κι αν διαπραγματευόμασταν , βρήκαμε το κουράγιο και το θάρρος και τα είδαμε όλα αυτά κατάματα .

Έρχεται η σκέψη και η σύνεση ,πως για να ζούμε όλα αυτά και να μαςτε θέλοντας και μη ,μέρος του προβλήματος ,δεν μπορεί κάπου κι εμείς θα βάλαμε το χεράκι μας ,θελημένα ή άθελλά μας .

Έρχεται εκείνη η διαύγεια στη σκέψη μας ,που τα οριοθετει όλα ,τα πάντα και συνενεί σε ένα και μοναδικό καθεστώς ,δικής μας απελευθέρωσης κι απεγκλωβισμού μας .

Δεν κάνουμε εκπτώσεις ,σε συναισθήματα ,σκέψεις , μα κυρίως δε θα γίνουμε όπως μας θέλουν οι άλλοι , οι άλλες και δε θα νουθετήσουμε ,υπέρ τους και κατά των δικών μας ελευθεριών .
Δε θα ζήσουμε τη ζωή μας ,μέσα απ τα δικά τους πρίσματα και οπτικές γωνίες ,που επιφέρουν αγωνίες σκέψεώνμας και μεμψημερώντας ,να ζούμε στο φτωχικό λημέρι της ζωής και της απομάκρυνσής μας ,απ τα δικα΄μας σχέδια και όνειρά της .

Δε θα αλλαξοπιστήσυμε για έναν έρωτα ,μια αγάπη κι ας πιστέψαμε, μας έκαναν να πιστέψουμε ,αλλά πώς?με τα δικά τους μέτρα και σταθμά .

Δε θα υποκύψουμε στα θέλγητρα της ματικάς και των ματιών εκείνων ,που όντως ταξιδεύοντας μέσα τους , αντί να βρεις το προσδιορισμό σου ,χάνεσαι και αλλάζεις πορεία και πλεύση στη ζωή σου .

Δε θα επιτρέψουμε να λογομαχήσει η αυθεντία του μυαλού μας ,οι παράμετροι που μας οδηγούν χρόνια τώρα στα υπέρ μας και μας απομακρύνουν ,από εκείνα τα κατά ,που σίγουρα και βέβαια ,είναι τα κατατόπια του βολέματος του άλλου ή της άλλης ,σε αντιθεση με τα δικά μας ατόφια και ντόμπρα συναισθηματικά πεδία δράσης και απόφασης .

Ω!!!κάλλος της ψυχής μας , που σε ταλαιπωρούμε και σε παιδεύουμε εν όψει αντιθέσεων ,προκλήσεων και προσκλήσεων ,θέλοντας να φανούμε καταπραυντικοι κι όχι καταγιστικοι ,στα πυρρά που δεχόμαστε αλλοίωσης του χαρακτήρα μας και μεταλλάξεώς του ,

Ω!ψυχή μας χιλιοπονεμένη και χιλιοταλαιπωρημένη ,που δε λέμε να σ αγαπήσουμε , να σε φροντίσουμε, παρά σ αφήνουμε βορά σε άγρια θηρία ,που αποζητούν να σε κατασπαράξουν δε ,αλλά κυρίως να αφήσουν τα ψυχικά σου κοκαλάκια στα πιάτα τους ,για κάθε ένα επιδόρπιο ,στο φαγοπότι σου .

Ω!σάρκα που επιβάλλεις ,επιφέρεις ,αποδέχεσαι , απευθύνεσαι , μα κυρίως ,δε λογαριάζεις τους πόνους σου ,αφού ξέρεις κα είσαι γνώστης καλός κι ατίθασσος ,στο ίαμα που θα σου προσφέρει μετέπειτα και θα νιώσεις λυτρωμένη κι απεγκλωβισμένη , απ το άγγιγμά του , μα δεν το ξέρεις πως αποσκοπεί στο να σε αλώσει ,παρά να σε κατακτήσει , αγαπησιάρικα και αληθινά .

Ω!νου , δακρύβρεχτο και παραμελλημένο ,απ τα δικα΄σου εδάφια ,που θα πρεπε να τα στοχίζεσαι κι εύστοχα και ειλικρινά , να αναθεωρείς , να αναμοχλεύεις , να αντιτάσσεσαι και κυρίως βα συντάσεις τα δικα΄σου εξώδικα και διαζύγια , αλλά ενάρξεως και ποτέ επανασυνδέσεως !

Ω!Καρδιά που τους επιτρέπει η κτήτοράς σου , ο κτήτοράς σου , να κείτεσαι στα αιματηρά σεντόνια της ακολασίας της ψυχής τους ,χωρίς να επιτρέπουν να ενδυθείς το χειτώναςτης αρμονίας και της λεύκανσης , της αγνότητάς σου ,αλλά να σε προσκαλούν και να σε προκαλούν σε όργια συνευρέσεως του επικαλυμμένου για τα καλα΄ψέμματος και της αόρατης κατ εσέ αλήθειας και δρομολόγηςης καταστάσεων και πορειών ζωής !

ΝΑΙ ...ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ Η ΣΚΕΨΗ , Η ΛΟΓΙΚΗ , ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ , ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ,ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!
ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΜΟΥ , ΜΑ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ !!!!
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ !!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ,,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Α Ξ Ι Ο Π Ρ Ε Π Ε Ι Α !!!!!!!!!!!
Είναι μέσα μας ,ζει μαζί μας , ψάξτε την ,βρείτε την ,αγαπήστε την ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΟΣ Η ΧΑΜΕΝΗ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.