Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

199 χρόνοι ελεύθερης ζωής… + ένας (αφιέρωμα στο 1821)


Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Ποιητές και Ποιήτριες


Πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη (1814-1878)


Το ιστολόγιο «Οι ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές και μεγάλες ιστορίες λόγου» με την ευκαιρία της επικείμενης συμπλήρωσης των 200 ετών, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα δημιουργήσει μία ανάρτηση, με την πιθανότητα (εφ΄ όσον το υλικό είναι ογκώδες) να γίνει ηλεκτρονική-ψηφιακό βιβλίο με θέμα: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια, σύγχρονων ποιητών και ποιητριών. Πιθανός τίτλος: 199 χρόνοι ελεύθερης ζωής… + 1 )

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τούτη την προσπάθεια μπορούν να αποστείλουν μέχρι και την 20η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, κείμενα, ποιήματα , σκέψεις, μικρά διηγήματα κτλ, που θα αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση και στα ιδεώδη που αυτή εξέφραζε και συνεχίζει να εκφράζει, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βιώνονται εκείνα τα χρόνια από την σύγχρονη κοινωνία μας. Μία ενδεικτική πρόταση είναι η «συνομιλία με ήρωα της επανάστασης», το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος» κτλ (Η συμμετοχή του καθενός δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2 σελίδες Α4)

Υπεύθυνος της συλλογής του υλικού και της επιμέλειας της ανάρτησης είναι ο υπογράφων το παρόν κείμενο. Πιθανολογώ ότι θα ενθυμηθείτε δύο συλλογικές προσπάθειες που είχαν γίνει και στο παρελθόν και δημιουργήθηκαν αξιόλογα ηλεκτρονικά βιβλία με τίτλο: 

και «Ο χρόνος και ο λόγος»,                   https://issuu.com/dimitriosgogas299194/docs/____________________

βιβλία που μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος (σεβόμενος πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του καθενός) για τον επιμελητή του έργου. Σκοπός μου είναι να ετοιμαστεί το όλο έργο, 1 έτος πριν την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και της αφύπνισης του έθνους. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου η 25 Μαρτίου 2020!

Η ανάρτηση ή το ηλεκτρονικό βιβλίο θα αποσταλεί από εμένα προσωπικά στον κάθε συμμετέχοντα και θα εκτός της ανάρτησης του στο προαναφερθέν ιστολόγιο θα αποσταλεί για ανάρτηση σε ιστοσελίδες με παροχή δωρεάν βιβλίων για τους φίλους αναγνώστες.  

Την συμμετοχή σας, μπορείτε να την αποστέλλετε σε μορφή κειμένου Word είτε μέσω μηνύματος στο FB  είτε στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com μέχρι και 20 Μαρτίου 2020

Ευελπιστώ στη συμμετοχή σας

Με εκτίμηση και σεβασμό
Δημήτριος Γκόγκας

Ευχαριστούμε την Κα Σοφία Κωτσόβολου για την αναφορά της στο ιστολόγιό της:
https://homouniversalisgr.blogspot.com/2019/11/blog-post_88.html?fbclid=IwAR1oJW6BY4jssU4fCczT_Y-eVtoGtMj57FAg88EfLf-pObUpNx9C1FIOqBw







Απέστειλαν τις συμμετοχές τους μέχρι και σήμερα (15 Μαρτ 2020)

1.     Άρης Άλμπης
2.     Χριστίνα Γαλιάνδρα
3.     Γιάννης Γερογιάννης
4.     Παυλίνα Γεροντούδη
5.     Δημήτριος Γκόγκας
6.     Τάσος Δασκαλάκης
7.     Σοφία Θεοδοσιάση
8.     Ιωσήφ Ιωσηφίδης
9.     Γεώργιος Ελευθ. Καραγιάννης
10. Λεόντιος Κατσιγιάννης
11. Σταυρίνα Λαμπαδάρη
12. Κική Ματέρη
13. Αλεξάνδρα Μπακονίκα
14. Μπερούκας Γιάννης
15. Γιάννης Παρασκευόπουλος
16. Άντρυ Ονουφρίου – Περικλέους
17. Ιωάννα Παπαντωνίου
18. Μιλτιάδης Ντόβας
19. Νικόλας Σαλίβερος 
20. Σοφία Σκουλίκα
21. Ρούλα Τριανταφύλλου
22. Παρθένα Τσοκτουρίδου
23. Χριστόφορος Τριάντης
24. Πέτρος Τσερκέζης
25. Ελένη Τυρίμου
26. Απόστολος Φεκάτης
27. Χριστάκης Χαραλάμπους
28. Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη

29. Μαρία Χριστοδούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.