Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κραβαρτόγιαννος Δρόσος (μικρή αναφορά)

Ο Κραβαρτόγιαννος Δρόσος κατάγεται από την  Άμφισσα. Φαρμακοποιός στο επάγγελμα και εκδότης του γνωστού λογοτεχνικού Περιοδικού Τετράμηνα.

Ποίηση


Οργή στη γη / 2006 



λίγα λόγια 

… Από το 1963 άρχισα ν’ ασχολούμαι με διάφορους τομείς, κοινωνικής δραστηριότητας στη γενέτειρά μου, την Άμφισσα. Συνέβαλα στη συλλογή και απόκτηση των πρώτων 8 000 τόμων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφίσσης και στην οργάνωση και παγίωση των ετήσιων εορτών Λόγους και Τέχνης με το όνομα «Φωκικά» 1964, 1965 και 1966. Υπήρξα ιδρυτής και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αμφίσσης (Παράρτημα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση της Αγλαΐας Μητροπούλου) με τριετή λειτουργία (1964-66) και προβολή 25 ταινιών. Υπεύθυνος Προγράμματος και εκφωνητής του Δημοτ. Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμφίσσης (1965-66). Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Σκακιού Ανατολ. Στερεά, Ευβοίας (1992-1998). Διετέλεσα Αναπληρωτής Έφορος Περιοχής Στερεάς – Εύβοιας του ΣΕΠ και εκδότης-υπεύθυνος ύλης της προσκοπ. Εφημερίδας «Ηνίοχος». Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «Εταιρείας Φωκικών Μελετών» (1973) και μέλος της «Εταιρείας Στερεοελλαδικών Μελετών» ...
απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στην Κλαυδία Κανδηλάπτη,
στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς,
στο πλαίσιο της εκπομπής Ελληνισμός, Μνήμες & Προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.