Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Γιώργος Μολυβίδης (μικρό βιογραφικό)

 Ο Γιώργος Μολυβίδης γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ, όπου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεοελληνική φιλολογία και τη συγκριτική λογοτεχνία. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1991 με την ποιητική συλλογή «Να φύγεις από μέσα μου, να ησυχάσω». Εξέδωσε τα λογοτεχνικά – καλλιτεχνικά περιοδικά «ΙΩΔΙΟ» και «ΠΛΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ» και αρθρογράφησε στον τύπο.
Έργα του:
  • Να φύγεις από μέσα μου, να ησυχάσω. Θεσσαλονίκη, Ιώδιο, 1991
  • Το τραγούδι του κυρίου Αναξίμανδρου. Θεσσαλονίκη, Ιώδιο, 1993
  • Κρύβουν βάσανα του κοχυλιού τα μάτια. Θεσσαλονίκη, Νέα Πορεία, 1994
  •  Επικήδειος σε ζωντανό από ντροπαλό βλέμμα παπαρούνας. Θεσσαλονίκη, Νέα Πορεία, 2003
  • Διαγώνιος: Η κριτική κατά την πρώτη πενταετία. Θεσσαλονίκη, Νησίδες, 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.