Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Νικόλας Σεβαστάκης (μικρή αναφορά)

Ο Νικόλας Σεβαστάκης γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1964. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο και πολιτική θεωρία στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Lyon II της Γαλλίας.Έχει δημοσιεύσει ποίηση, δοκίμια και συλλογές διηγημάτων. Κατά καιρούς ασχολήθηκε με τη μετάφραση ενώ συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά γράφοντας επιφυλλίδες και κριτικές βιβλίου. 

Εργογραφία: 

(2020)Ταξίδι στο άγνωστο, Στερέωμα
(2019)Άνθρωπος στη σκιά, Πόλις
(2017)Φαντάσματα του καιρού μας, Πόλις
(2015)Άντρας που πέφτει, Πόλις
(2014)Γυναίκα με ποδήλατο, Πόλις
(2012)Η τυραννία του αυτονόητου, Ενθέματα της Αυγής
(2011)Δοκιμές και αναγνώσεις, Opportuna
(2010)Οι χειμώνες της μνήμης, Πανοπτικόν
(2008)Αυτό το πνεύμα που παραδίδει το πνεύμα, Ίνδικτος
(2008)Φιλόξενος μηδενισμός, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
(2004)Κοινότοπη χώρα, Σαββάλας
(2000)Η αλχημεία της ευτυχίας, Πόλις
(1998)Προς τη ρομαντική κρίση, Έρασμος
(1997)Η ψυχή και τα είδωλα, Κριτική
(1993)Βέβηλες σκέψεις, Αλεξάνδρεια
(1993)Λάφυρο αγαπημένων ημερών, Νεφέλη
(1987)Οικείο φεγγάρι, Ηριδανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.