Επικοινωνία - Βιογραφικό

Μπορείτε να στέλνετε τα ποιήματά και τα κείμενά σας  για δημοσίευση
στις παρακάτω διευθύνσεις:

α. dimitriosgogas2991964@yahoo.com

β. dimitrios gogas στο FB

Ο Δημήτριος Γκόγκας γεννήθηκε το 1964 στο Στρυμονικό Σερρών. Σπούδασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Ασχολείται με την ποίηση. Συνεργάστηκε στην έκδοση του Βιβλίου «Το χθες της Ξάνθης σαν σήμερα» από τον Δήμο της Ξάνθης το 1998, με ευθύνη κυρίως της συλλογής και αρχειοθέτησης του υλικού. Ποιήματά του έχουν αναρτηθεί σε σελίδες του διαδικτύου.

Διακρίσεις:

2014 

α. Βραβεύτηκε με τον Α΄ Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της Πνευματικής Συντροφιάς της Πόλης Λεμεσού Κύπρου για το ποίημα : «Περιγραφή για ένα Θάνατο»
β. Έλαβε το 2ο Βραβείο του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ «Στο μισό του δρόμου το τέλος αργεί ακόμη»
γ. Το ποίημά του: «Φόβος» έλαβε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία :(Διαγωνισμός για τη Κύπρο) Ποίηση Αυτογνωσίας του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού "ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014"

2015

α. Έλαβε το 3ο βραβείο του 4ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ για το ποίημα: «Πέντε Δάκρυα»
β. Το ποίημά του: Κάτω στη Πατρίδα που σίγησε βραβεύτηκε (Β΄βραβείο) στον Ποιητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ)

2016  

α. Ανάμεσα στα 42 ποιήματα που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ, βρέθηκε και το ποίημά του  με τον τίτλο: ΟΡΑΣΗ Τα 42 ποιήματα θα περιληφθούν στη συλλογή  ΕΛΙΚΩΝ 2015 που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Momentum.
β. Το ποίημά του "Για την δική μου Πατρίδα" τιμήθηκε με ΕΠΑΙΝΟ στον Ε΄ Ποιητικό Διαγωνισμό "Καισάριος Δαπόντες" του Δήμου Σκοπέλου.
γ. Έλαβε Β΄βραβείο στην κατηγορία Σύγχρονης Ποίησης στον Ποιητικό Διαγωνισμό του ΚΕΛΑΙΝΩ 2016, για το ποίημά του: ΜΕΣΑ ΣΤΙς ΣΥΛΛΑΒΕΣ ΤΗς ΑΝΕΧΕΙΑΣ
δ. Το 2016 το ποίημά του: Το σκυλί του Πατέρα έλαβε Τιμητική Διάκριση  στον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας
ε. Το 2016 τα ποιήματά του : Η Προσφυγιά και Ο πόνος του Αγνοούμενου Ποιητή έλαβαν Α΄και Β΄βραβεία αντίστοιχα στον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων)

2017 

α.Έλαβε 3ο βραβείο στον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος "Γιώργος Σεφέρης" που διοργανώθηκε από την Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών), από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας “Τρινακρία” και με τον Εκδοτικό Οίκο “Nostos – Edizioni La Zisa”
β. Τιμήθηκε με Έπαινο στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας. με το ποίημα: Κραυγές ενός σκύλου.

2018 

α. Έλαβε τιμητική διάκριση για ποίηση χαικού  στον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Σωματείου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
β. Έλαβε Γ΄Βραβείο για το ποίημά του: Βυθισμένη στην Άμμο... (Ενότητα: Αμμόχωστος Βασιλεύουσα) και Α' Βραβείο για το Ποίημα: Η πράσινη Γραμμή (Ενότητα: Μουσικός Στίχος) από τον ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων) στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
γ. Έλαβε Γ΄βραβείο για το ποίημα: ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ στον 7ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Σωματείου Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού. 
δ. Τα ποιήματά του: Ακατέργαστη Μπαλάντα για Κείνους Χωρίς όνειρα, Απέραντη Σιωπή, Παράκληση του Πάσχα έλαβαν το Β΄Βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της Βιβλιοθήκης Σπάρτου

2019 

α. Το ποίημά του: Στη συγκομιδή των Ξύλων έλαβε τον γ΄έπαινο στον διαγωνισμό ποίησης που προκήρυξαν για το 2018 ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, και το λογοτεχνικό περιοδικό για την Τέχνη και τη Ζωή, Μανδραγόρας.
β. Το ποίημά του: «Η κυρία Αφροδίτη από το Βαρώσι» έλαβε το Γ΄Βραβείο στην κατηγορία: Ποίηση Ομοιοκατάληκτου στίχου του 9ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ.
γ.  Το διήγημα του : «Το σπίτι στην άκρη της πόλης» διακρίθηκε στην κατηγορία: Διηγήματος του 9ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ.
δ. Το ποίημά του: "Σημεία Στίξης" έλαβε Έπαινο (στην 4η με αξιολογική σειρά) του 5ου διαγωνισμού ποίησης Bonsaistories
ε. Το ποίημά του: ΠΟΛΙΤΕΙΑ έλαβε το Γ΄βραβείο του  Ποιητικού Διαγωνισμού της Εταιρίας Λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου (13ης Λυρικής Παμφώτιδας) με θέμα «Περιβάλλον: γη, νερό, αέρας»
στ. Το διήγημά του : Συνέντευξη με τον Θ. Κολοκοτρώνη, συμπεριλήφθηκε μαζί με άλλα 40 (μετά από διαγωνισμό με θέμα: 1Φραση +821 λέξεις για το 1821) στην ειδική έκδοση και θα παρουσιαστεί σε τελετή στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
ζ. Το διήγημά του: Περιστέρια στο Τζαμί, έλαβε έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστημών και Πολιτισμού Κερατσινίου
η. Το διήγημά του: Ο Θρήνος των Αλυκών έλαβε το Β΄βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού (8ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός)


2020

α. H ποιητική του συλλογή: "16 αριθμοί και 24 γράμματα" χαρακτηρίζεται από τον ΕΠΟΚ ((Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος) ως ένα από τα βιβλία της χρονιάς 2019
β. Το ποίημα: "Να με θάψετε όρθιο" έλαβε το Γ΄βραβείο στον Γ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2019 – 2020 από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού (Κατηγορία Ποίηση ενηλίκων στον ελεύθερο στίχο)
γ. Το ποίημα: "Της Κερύνειας το καράβι"  έλαβε το Γ΄βραβείο στον 10ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ στην κατηγορία μουσικού στίχου. 
δ. Χαικού του έλαβαν Έπαινο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χαικού του Περιοδικού Κέφαλος 
ε. Το ποίημα : "Ωδή στους Χαμένους Ποιητές" έλαβε Τιμητική διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης (κατηγορία έμετρου στίχου) του περιοδικού ΚΕΦΑΛΟΣ 
στ. Έλαβε Γ΄βραβείο για ποίηση χαικού  στον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Σωματείου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ζ. Το ποίημά του "Λουλούδια" έλαβε έπαινο στον Ποιητικό Διαγωνισμό "«Νίκος Καζαντζάκης» των εκδόσεων Ραδάμανθυς 
η. Το ποίημά του "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" έλαβε το Γ΄βραβείο στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού "ΚΕΛΑΙΝΩ"

Παρουσιάσεις Έργων

Το 2017, έγραψε τα κείμενα της μουσικής παράστασης: Αυλαία Πάμε και την παρουσίασε στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας
Το 2018, παρουσίασε το βιβλίο ΤΟ  ΨΩΜΙ του Χρίστου Τσιαήλη 
και την Ποιητική Συλλογή της Εύας Γεωργίου : ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
To 2019, παρουσίασε το βιβλίο της Μαρίας Γεωργίου : Σπασμένο Ακορντεόν

Επιμέλειες- Δημιουργίες συλλογικών έργων 

α. Περί ποιήσεως:
β. Ο χρόνος και ο λόγος:
γ. 199 Χρόνια Ελεύθερης Ζωής +1 :


Τίτλοι έργων του και Συμμετοχές σε Συλλογικά έργα:

Συμμετείχε στις Ομαδικές Ποιητικές Συλλογές των Εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ, κατά τα έτη 2014, 2015,2016, 2017, στο Ανθολόγιο Ποίησης των Εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ 2017,    ενώ οι Εκδόσεις : η ΠΡΟΦΗΤΙΣΑ, συμπεριέλαβαν το ποίημά του: «Έτσι ήταν το Δείλι μας» στη Ποιητική Συλλογή: Από Καρδιάς

Από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ κυκλοφόρησε (2015) σε μορφή e-book η Ποιητική Συλλογή: «Ωράρια Επιστροφών» (ISBN: 978-618-82188-6-4)

Το 2016 συμμετείχε στο Συλλογικό Έργο των Εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ: Ταξίδια Πολύτιμα του νου μαζί με τους Ποιητές: Σκουλίκα - Βέλλου Σοφία, Βλαχιώτης Αλέξανδρος  Δρατσέλος Ευριπίδης (ISBN: 978-960-604-050-4)

Το 2017 συμετείχε στο συλλογικό έργο των Εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ: Ανθολόγιο Ποιήσεως


 Το 2018 και πάλι από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ σε μορφή e-book κυκλοφόρησε η Ποιητική Συλλογή: Απανθίσματα (ISBN: 978-618-81297-3-3) μαζί με τις Ποιήτριες: Ρούλα Τριανταφύλλου και Χριστίνα Γαλιάνδρα - strada. 

Το 2019, κυκλοφόρησε σε μορφή e-book η ποιητική συλλογή: 16 αριθμοί και 24 γράμματα (ISBN 978-9925-7392-6-40)

Το 2020, κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή: Θάνατος είναι ότι δεν έδωσες ενώ μπορούσες  (ISBN 978-9925-7392-0-2)

Το 2020, κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή: ΑΝΑΣΕΣ από την Καμπούλ (ISBN978-9925-7392-9-5 )

Το 2020, κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή: Σημείο Συνάντησης (ISBN : 978-9925-7723-1-5) μαζί μ ετην ποιήτρια Ρούλα Τριανταφύλλου

Στο διαδίκτυο και στις σελίδες των εκδόσεων: http://www.easywriter.gr/profile έχουν αναρτηθεί σε μορφή e-book, κατά το 2015 οι παρακάτω ποιητικές συλλογές του:

α. Κάμπος μιας νιότης: Ποιήματα 
β.  Ξέρω ένα τόπο: Ποιήματα 
γ. Ένα τετράδιο για το Στρυμονικό: Ποιήματα

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό από την ανθολόγηση σας να
λείπει το όνομα Παναγής Αντωνόπουλος

Ένα πρόσφατο δείγμα της δουλειάς του
Το παιχνίδι
Στην Γαρυφαλλιά Κανέλλη
Αθήνα 5 / 5 / 13

Μια θυμωμένο μου προνεύεις
και μια , οκνηρά διατοιχήζεσαι
λες και επίμονα γυρεύεις
στο ξώθι* κύμα να λικνίζεσαι .

Κι όταν το γέρικο καμπούνι σου
σαν ταύρος την κυματωσιά καρφώνει
χειροκροτούν αγέρωχα , τα στράλια σου
κι ας νιώθουν , πως η ίσαλος ματώνει .

Μα συ , δε νοιάζεσαι κι ας ξέρεις
πως Ερινύες και Ευμενίδες περιμένουνε
φρούδες , πίσω στο κάσαρο να φέρεις
ευχές για γυρισμό , που λίγες μένουνε .

Αφού ε-νύκτωσε και θέριεψε ο Γαρμπής
Και ο Πουνέντης ξέρασε την οργή του . άρμεξε σου
Ποιον να εκλιπαρήσεις τι να πεις ˙
ο κάθε δαίμονας , παίζει με το σκαρί του . όταν ο δαίμονας - σου

Εκείνο που σου μένει , ειν’ να δεις
πως τάχα θα τελειώσει το παιχνίδι .
Μαντάτο θε να στείλει ο Γιαραμπής ?
ή θα γυρίσεις στης κσλής σου το στρωσίδι !

*ξώθι (το) Ο νεολογισμός δικός μου
Ουδέτερο του ξωθιά = νεράϊδα

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

όπως πιθανώς θα διαπιστώσετε το Ιστολόγιο (ο δημιουργός του) προσπαθεί καθημερινά όσο το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος να εμπλουτίσει την ανθολογία με νέους και παλαιότερους ποιητές με όσο το δυνατόν περισσότερα δημιουργήματά τους. Ευχαριστώ για την αποστολή των ποιημάτων του κου Αντωνόπουλου

Στέλιος Κ. είπε...

«Είναι λυπηρό»…
Πρώτον. Ότι αφήνετε μήνυμα όχι επώνυμα…
Δεύτερον. Εμμέσως προσβάλλεται τον δημιουργό της ιστοσελίδας…
Τρίτον. Ο Δημήτριος Γκόγκας αλλά και όποιος δήποτε άλλος να ήταν
είναι παράλογο να έχει γνώση της δουλειάς μερικών χιλιάδων ποιητών
Τέταρτον. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΓΩ για εσάς ως προς την αυθάδεια της παρατήρησης σας…,

Στέλιος Κοντοδήμος


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Γόγγα, κάνετε πολύ καλή δουλειά. Απλώς εντόπισα την ελλιπή μορφή ανάρτησης του ποιήματος "Οδηγητής" του Κώστα Βάρναλη. Στο ιστολόγιό σας απουσιάζουν οι πρώτοι 6 στίχοι του ποιήματος. Τους καταγράφω πιο κάτω διορθώνοντας λίγο τον τίτλο που έχετε δώσει:

Οδηγητής

Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης,
ο πλαστουργός της νιας ζωής.
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής.

Δεν κατεβαίνω από τα νέφη,
γιατί δε μ’ έστειλε κανείς
Πατέρας, τάχα παρηγόρια
για σένα, σκλάβε, που πονείς.
[...]

Γιώργος Κ. Μύαρης


Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Ευχαριστώ κ. Μύαρη...ευχαριστώ πολύ

Unknown είπε...

Θερμά Συγχαρητήρια αγαπητέ κύριε Γκόγκα για όλη αυτή τη φωτεινή σύναξη των ποιητών!

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

΄Κύριε Κάσσαρη καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ......

krinaios είπε...

Αγαπητέ κύριε Δημήτρη Γκόγκα

Είμαι ο γιος του Παύλου Κριναίου και έχω να σου προσφέρω πολλά στοιχεία για αυτόν.

Μπάμπης Μιχαηλίδης Κριναίος
Σεπτ 2015

krinaios είπε...

krinaios.eu, krinaios.gr

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

καλημέρα κύριε Μπάμπη
Το email μου είναι : dimitriosgogas2991964@yahoo.com
θα περιμένω εκεί μύνημά σας. Σας ευχαριστώ

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.