Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

[Ομως συνέχεια μας λες πως θα ΄ρθει ο Χάραξος]

Ομως συνέχεια μας λες πως θα ΄ρθει ο Χάραξος,
 με το καράβι του γεμάτο.
 Αυτά, νομίζω, ο Δίας τα γνωρίζει και οι υπόλοιποι θεοί.
 Εσύ δεν πρέπει αυτές τις σκέψεις να έχεις στο μυαλό σου.

 Ομως εμένα απόστειλε και δός μου εντολή
πολλές να κάνω παρακλήσεις στην Ηρα τη βασίλισσα
εδώ να φτάσει ο Χάραξος με σώο το καράβι,
 κι εμάς να εύρει αβλαβείς.

Τα άλλα όλα ας τα αφήσουμε
σε υπέρτατες δυνάμεις.
 Καλοκαιρίες ακολουθούνε γρήγορα
 (αίψα πέλονται) μεγάλες τρικυμίες.

Αυτούς που ο βασιλέας του Ολύμπου θέλει
να γλυτώσει (περτρόπην) από τα βάσανα
τούς στέλνει βοηθό κάποια θεότητα (;).
 Εκείνοι είναι μακαρισμένοι και καλότυχοι πολύ.

Οσο για μας, αν το κεφάλι ο Λάριχος σηκώσει (;)
και άνδρας γίνει κάποτε
τότε απ' τη βαθειά απελπισία μας (βαρυθύμιαν)

γοργά θα λυτρωθούμε (αίψα λύθειμεν)

6 σχόλια:

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Δεν μπορώ να υποθέσω τι συμβαίνει. Δεν τις βάζω εγώ, νά σται σίγουρη, εκτός από αυτές που βρίσκονται κάτω από την κεντρική πρώτη ανάρτηση και πάνω από την στήλη: Διαβάστηκαν λιγάκι πιο πολύ τις τελευταίες 7 ημέρες στα αριστερά του ιστολογίου. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω ιός.......... Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση. Εγώ πχ όταν ανοίγω το ιστολόγιο δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο....

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Επίσης θέλω να σας πληροφορήσω ότι μπήκα στο ιστολόγιό μου από άλλα δύο κομπιούτερ που υπάρχουν στο σπίτι και δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Ειλικρινά λυπάμαι εάν συμβαίνει αυτό που μου λέτε και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αλλά δεν το προκαλώ εγώ. Ευχαριστώ και πάλι που επικοινωνήστε μαζί μου.

Rosa Mund είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Επικοινωνησε με κάποιο φίλο και μου είπε τα ίδια που μου λέτε...... Δεν ξέρω ειλικρινά, γιατί όπως σας είπα το δοκίμασα στους άλλους 2 υπολογιστές που έχω στο σπίτι. Εσείς τι πιστεύετε; Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό;

Rosa Mund είπε...

Δυστυχώς, δεν έχω γνώσεις ώστε να σας πω τι να κάνετε. Ίσως πρέπει να ρωτήσετε κάποιον, πιο ειδικό ή να μεταφέρετε με κάποιον τρόπο, αν γίνεται, τη σελίδα σας.΄Όπως φαίνεται, την ευθύνη έχει ο bloger σας, γιατί εκμεταλλεύεται τη σελίδα σας -και μάλιστα, εν αγνοία σας.

Rosa Mund είπε...

Αδυναμία σύνδεσης

Υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης στην προσπάθεια επικοινωνίας με jaimeestokes.ca.

Η σελίδα μπορεί να είναι προσωρινά μη διαθέσιμη ή πολύ απασχολημένη. Προσπαθήστε ξανά σε λίγο.
Αν δεν μπορείτε να φορτώσετε καμία σελίδα ελέγξτε τη σύνδεση του υπολογιστή σας στο δίκτυο.
Αν ο υπολογιστής σας ή το δίκτυο σας προστατεύεται από ένα firewall ή ένα διαμεσολαβητή, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται στο Firefox να έχει πρόσβαση στον ιστό.


(ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΩΡΑ η σύνδεση με την σελίδα, όλες τις φορές.)

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.