Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

28 Οκτωβριου 1940, Οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες.............



28 Οκτωβριου 1940


Οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες...Δηλωση πολιτικαντικη, αλλ ομως αληθινη: Σε μιαν Ευρωπη που στεναζει κατω απο την χιτλερικη μποτα, ενας ψυχωμενος λαος, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, για πρωτη φορα στις δυναμεις του αξονα. Το επος 1940-1941, γραμμενο με ΑΙΜΑ στα βουνα της Ηπειρου, στα μακεδονικα οχυρα και στην Κρητη, συνεχισθηκε με την εποποιια της εθνικης αντιστασης: Συλληψεις, ομηρειες, ΠΕΙΝΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, εκτοπισεις, μαζικες εκτελεσεις, πυρπολησεις ολοκληρων χωριων, εξοντωση των Ελληνων Εβραιων, δεν καμπτουν το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.
 Οι αντιστασιακες πραξεις πολλαπλασιαζονται, μαζικοποιουνται και δυναμωνουν με την παροδο του χρονου: Πρωτος ο αρχιεπισκοπος Χρυσανθος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τελεσει δοξολογια και να ορκισει την πρωτη δοσιλογη κυβερνηση. Μαιο του 1941, οι φοιτητες, Μανωλης Γλεζος και Αποστολος Σαντας, κατεβαζουν τη χιτλερικη σημαια απο την Ακροπολη. Καλοκαιρι του 1941, χιλιαδες πατριωτες,εκτελουνται σε Δραμα,Σερρες, Δοξατο απο τους Βουλγαρους. Ο αρχιεπισκοπος Δαμασκηνος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ, σθεναρα να δωσει καταλογους Εβραιων Ελληνων στις αρχες κατοχης.Ειναι ο μοναδικος ιεραρχης στην τρομοκρατημενη Ευρωπη, που στεκεται απεναντι απο τους Γερμανους στο θεμα της εξοντωσης των Εβραιων.
Η κηδεια του Κωστη Παλαμα μετατρεπεται σε συλλαλητηριο!
Η επιστρατευση για εργασια σε πολεμικα εργοστασια των κατακτητων , ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ. Το ανταρτικο φουντωνει και οι Ναζι αποθηριωνονται: ΔΟΞΑΤΟ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΚΟΜΜΕΝΟ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΒΙΑΝΟΣ, ΚΑΝΤΑΝΟΣ, ΑΝΩΓΕΙΑ, ΒΑΜΟΣ, παιρνουν θεση διπλα σε ΧΑΙΔΑΡΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΝΤΑΧΑΟΥ, ΜΠΕΛΣΕΝ, ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, ως παραδειγματα βαρβαροτητας, αλλα και, μεγαλειωδους ΘΥΣΙΑΣ.
 Ε Μ Ε Ι Σ οφειλουμε συγχωρηση στους δημιους και ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, που βροντο Φωναζουν τους στιχους του ποιητη πως:
 Η ΑΝΤΡΕΙΩΣΥΝΗ ΣΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ.
 ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΠΥΡΩΜΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.


Βασιλειος Αναστασιαδης του Δημητριου και της Ανατολης το γενος Παπαδοπουλου. Παφραιος Ποντιος εξ Αδριανης Δραμας, οπου οι Βουλγαροι εξετελεσαν 29 πατριωτες,αμεσως μετα το μακελειο του Δοξατου, καλοκαιρι του 1941.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.