Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Οι ποιητές είναι πλασμένοι από θλίψη


Μοναχικοί.
Ευγενείς.
Εκτεθειμένοι
σε καταιγίδες συναισθημάτων.
Υπερβολικοί.
Καθόλου βολικοί.
Παρασυρμένοι
απ’ την ερωτική βαρύτητα.
Με τραύματα διαμπερή.
Η θλίψη τους ακολουθεί,
ως την αποδερμάτωση
όλων τους των σωμάτων.
Ως την επιστροφή.

2 σχόλια:

☥ Elena Addams ☥ είπε...

kalws h kakws isxuei

manousos είπε...

ΕΔΩ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΛΑΣΙΕ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΛΑΣΙΕ¨
Τι θέλετε να αγοράσετε.
Πουλάω τα πάντα.
Αυτοκίνητα, ακίνητα,
ψυγεία, κουζίνες
τηλεοράσεις.
Μέχρι τσιμπιδάκια
για τα μαλλιά και όνειρα
τρελά.
ΛΑΟΣ¨
Δεν έχουμε μετρητά.
Θέλουμε βέβαια ν`αγοράσουμε τα πάντα που βλέπουμε και πωλούνται στην αγορά.Άνθρωποι είμαστε κι εμείς επιθυμίες έχουμε. Θέλουμε να τις ικανοποιήσουμε. Γιατί δηλαδή μόνο οι πλούσιοι θα ικανοποιούν τις δικές τους επιθυμίες; Ναι θέλουμε τα πάντα και για πάντα.Και βίλες και αυτοκίνητα, θέλουμε πράγματα αξίας και υπεραξίας, να τα καρφιτσώσουμε στο πέτο, να κάνουμε επίδειξη στο δρόμο των περιπατητών. Εκεί που μοστράρουν τα ακριβά αυτοκίνητα στους μεγάλους δρόμους, μαζί μα τους αριστοκράτες,να κάνουμε την επίδειξη μας. Και ότι κινείται και αναπνέει δικό μας το θέλουμε..Τι καλά να τα είχαμε όλα αυτά.
ΤΟΤΟΣ Τόσα κι άλλα τόσο δεν φουσκώνουν την κοιλιά.
ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ¨
Εδώ ο καλόβολος και εξυπηρετικός τραπεζίτης. Τίμιος με τους έντιμους σκληρός με τους φελούς. Δεν τοκίζει ακριβά ούτε ζητά ως εγγύηση μια "λίβρα κρέας."Να πάρετε από εμένα δάνεια κόσμε . Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δάνεια στεγαστικά, και καταναλωτικά. Εδώ ο παράδεισος των δανείων.Όλα θα τα πληρώνετε με πολλές δόσεις.
Ήχησαν δυνατά οι σειρήνες και αγόρασε ο μη έχων και ο μη κατέχων του κόσμου τ`αγαθά με των εχόντων και κατεχόντων τα δανεικά λεφτά.
Ύστερα ήρθε ο λογαριασμός επί της κεφαλής των αφελών.Το κράτος φτώχηνε και έπαψε να πληρώνει. Οι πολίτες φτώχυναν,και οι τραπεζίτες απαιτούσαν και απαιτούσαν. Και πότε απειλούσαν και πότε επαιτούσαν. Θέλουμε τα λεφτά μας άχρηστοι,κερατάδες.
χαραμοφάηδες, αγύρτες, ξυπόλητοι, λωποδύτες. Αν δεν μας τα δώσετε θα σας δικάσουμε.
Λαός¨ Δεν έχουμε λεφτά δεν έχουμε δουλειά δεν έχουμε τιμή γιατί τα απαιτείται ε τόση πυγμή;Τραπεζίτες¨ Εμείς τα θέλουμε και θα σας βάλουμε όλους φυλακή.
ΛΑΟΣ¨Δεν σας τα δίνουμε. Μας ξεγελάσατε μέρα μεσημέρι μέσα στο καλοκαίρι.
Και τώρα πέσαμε στο χώμα.
ΤΟΤΟΣ Εντάξει να παλέψετε και όποιος νικήσει.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.