Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Άνθιμος Ιωάννου (βιογραφικά στοιχεία)


Γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1953. Φοίτησε στην Εμπορική Ακαδημία Λεμεσού και τον Ιούλιο του 1973 μετά την στρατιωτική θητεία, έφυγε για την Αθήνα για σπουδές. Έγινε αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού και ταξίδεψε μέχρι το 1980. Ξεμπάρκαρε με τον βαθμό του υποπλοιάρχου. Παντρεύτηκε το 1977 και απέκτησε δύο γιους. Το 1981 ανοίγει ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία και εργάζεται μέχρι και το 1990, χρονιά κατά την οποία επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στο Λουτράκι Κορινθίας.
Ξεκίνησε να γράφει το 1968 από την εποχή που φοιτούσε στο Σχολείο, με παρότρυνση μάλιστα των καθηγητών του, που διέκριναν στον νεαρό τότε Άνθιμο το χάρισμα της πέννας.
Από τότε γράφει ακατάπαυστα. Υπάρχει ένα τεράστιο ανέκδοτο υλικό, που αριθμεί πλέον των 2000 στίχων και ποιήματα καθώς και 12 μυθιστορήματα.
Κάποια στιγμή της ζωή του, βρέθηκε να πολεμά με σοβαρή ασθένεια, κατορθώνει και νικά. Με την βοήθεια των δικών του, αρχίζει και αναρτά σε συγκεκριμένες σελίδες του διαδικτύου αποσπάσματα του έργου του. Σύντομα κερδίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση των φίλων της ποίησης και της στιχουργικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.