Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Βασίλης Αθαν. Κουρής (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Βασίλης Αθαν. Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Απριλίου 1972. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλούσε άνετα δύο ξένες γλώσσες - αγγλικά και γερμανικά, πραγματοποιεί σπουδές κλασικού πιάνου, ενώ παράλληλα επιδίθηκε σε κοινωνικές, φιλοσοφικές και φιλολογικές μελέτες με ιδιαίτερη κλίση στις ιστορικές και στη μελέτη των αρχαίων κλασικών συγγραφέων. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε διάφορα περιοδικά, μεταξύ των οποίων και στη "Νέα Εστία", καθώς και δοκίμια και άρθρα πάνω σε καυτά εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα που δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες και κυρίως στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" και προκαλούν εξαιρετικές εντυπώσεις και συζητήσεις. 
 Πήρε μέρος σε τρεις πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έλαβε ισάριθμα βραβεία, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1995, σε ειδική τελετή στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" του απονεμήθηκε, μεταθανάτια, "Ειδικό Βραβείο Ποίησης" από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων για την ποιητική συλλογή "Ελληνικός εσπερινός" και το ήθος του.
Έφυγε από τη ζωή στις 22/1/1994, σε ηλικία 22 ετών, από εγκεφαλική αιμορραγία, που προκλήθηκε στις 10/12/1993 από ανεύρυσμα στο εγκέφαλο.

Ποιητικές συλλογές:

1)                           «Ελληνικός Εσπερινός, Κύκλοι ποιημάτων και τραγουδιών», έκδ. Πιτσιλός, Αθήνα 1993
2)                            «Ελληνικός Εσπερινός, Ποιητικές μαρτυρίες», έκδ. Ιωλκός, Αθήνα 1996
3)                           Τα κοινωνικοπολιτικά του άρθρα, σε έναν τόμο, με τον τίτλο «Αντιπαραθέσεις», έκδ. Μαυρίδη, Αθήνα 2006,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.