Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

[Εστεκε στο παράθυρο]

"Εστεκε στο παράθυρο, όπως τα παλιωμένα αγάλματα της πλατείας περίμενε επισκέπτες/ τα σύννεφα βιαστικά διαβαίνανε, μαζί με ένα ξεχασμένο αεράκι που χτύπαγε τις καταπράσινες λεμονιές/ η μουσική στο ραδιόφωνο ξάφνιαζε με τις αλλαγές της, όσο οι λέξεις ποίησης χαράζονταν βαθιά/ σε μια καρδιά, αλλαγμένη πια από το χρόνο και τις καταιγίδες, μα πάντα νεότατη/ ήθελε να φυσήξει μέσα της αυτό το αεράκι,να φωνάξει δυνατά, να καεί από αγάπη και τόσα άλλα/ όμως κάτι τη σταματούσε, ίσως εκείνο το παράθυρο, όσο κοιτούσε με αγωνία τις ώρες και μέτραγε/ το πάθος, την αγάπη, την ομορφιά, την αλλαγή, τις εποχές, κάθετι αυθεντικά μετρήσιμο". 


Γιάννης Βέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.