Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Χίμαιρα, της Ελένης Χριστοφοράτου

Όταν την είδε, στο μυαλό του χόρευαν ακόμα ξέφρενα οι εικόνες απ’ το Παλάτι των Δόγηδων. Περνούσε με μια γόνδολα κάτω απ’ τη γέφυρα των στεναγμών φορώντας στολή πυργοδέσποινας με μυτερό καπέλο.
Όλα όσα είχε δει σκόρπισαν σαν τα περιστέρια της πλατείας του Αγίου Μάρκου και τη θέση τους κατέλαβε η μορφή της. Ντράπηκε που στη θέα της γέφυρας δεν σκέφτηκε πρώτα τους δυστυχείς που αποχαιρετούσαν τον έξω κόσμο, αλλά εκείνη είχε κάτι απ’ την πανίσχυρη έλξη του μαγνήτη που τραβάει μοιραία το θύμα του.
Το κατάλαβε με την πρώτη ματιά: ήταν το όνειρο που έψαχνε πάντα, μια ουτοπία υδάτινη που πέρασε και χάθηκε στους λαβυρίνθους των καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.