Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Η Στέλλα Πετρίδου (βιογραφική αναφορά)

Η Στέλλα Πετρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και κατόπιν αποφοίτησε από τη σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. Σήμερα είναι Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. και τα τελευταία επτά χρόνια υπηρετεί στις Οινούσσες. Αρθρογραφεί σε έντυπη τοπική εφημερίδα και διαδικτυακά στο katarraktisvillage.com. Διατηρεί το παρόν προσωπικό ιστολόγιο με τίτλο Λυρίδες (lyrides.blogspot.gr) και στο facebook τη σελίδα Στέλλα Πετρίδου @stpetridou


Συγγραφικό έργο:
1. «Προσφυγιά» (εκδόσεις Άλφα πι, Ιούλιος 2016)
2. «Αποχωρισμός» (εκδόσεις Άλφα πι, Μάρτιος 2016)
3. «Μίλα μου γι’ αγάπη» (εκδόσεις Άλφα πι, Σεπτέμβριος 2015)
4. «Αιγνούσα Όμορφο Νησί», dvd (Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, Ιούλιος 2015)
Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στις ανθολογίες:
1. «Το Ολοκαύτωμα - Σπονδή στο μαρτύριο των Ελλήνων Εβραίων - Επιλογή Σύγχρονης Ποίησης», «The Holocaust - Libation on Martyrdom of Greek Jewish -Collection of Contemporary Poetry in the Greek Language» (εκδόσεις Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, 2016)
2. «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ» (εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, Μάιος 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.