Σάββατο 4 Απριλίου 2020

H δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου! / ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


Ό Οδυσσέας Ανδρούτσος όταν ήταν σε μικρή ηλικία πέρασε στην αυλή του Αλή Πασά όπου εκεί έμαθε να πολεμά και να χρησιμοποιεί τα όπλα. Επιπλέον στην αυλή του Αλή έμαθε αρκετά από θέματα διπλωματίας ενώ άξιο απoρείας είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του Οδυσσέα είχε κυνηγηθεί από τον Αλή Πασά. Μετά από χρόνια τα έβαλε με τη στρατιά του Ομερ Βρυώνη που είχε 8000 άντρες. Ο Οδυσσέας έχασε 6 άντρες ενώ ο Ομέρ είχε 300 νεκρούς και 800 τραυματίες στο Χανι της Γραβιάς. Παρόλα αυτά η άρνηση του Ανδρούτσου να συνεργαστεί με τον Κωλέτη και τον Μαυροκορδάτο, είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται αμέτρητες προσπάθειες δολοφονίας του. Δυστυχώς ο Ανδρούτσος μετα από όλα αυτά έκανε ''καπάκια'' με τους Τούρκους όμως σύντομα το μετανιώνει και παραδίδετε στο πρωτοπαλίκαρο του τον Γκούρα. Φυλακίστηκε και καταδικάστηκε στον πύργο του Γουλά. Εκεί ο Κωλέτης ζήτησε από τον Γκούρα με μύνημα τη δολοφονία του Ανδρούτσου. Ο Γκούρας με τη σειρά του έστειλε μύνημα στον Γιάννη το Μαμούρη φρούραρχο της Ακρόπολης που έλεγε το εξής ''Φρόντισε να πουλήσεις το λάδι''. 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 1825 βρίσκεται το πτώμα του κάτω από το Ναό της Αθηνάς Νίκης. Για πολλά χρόνια πίστευε ο κόσμος ότι ο Ανδρούτσος αυτοκτόνησε από τύψεις. Όμως μετά τη τρίτη μέρα των Χριστουγέννων του 1863 ο στρατιώτης που φυλούσε σκοπιά τη νύχτα της δολοφονίας του Ανδρούτσου και φέρει το όνομα ΚΑΛΑΤΖΗΣ, αποκάλυψε στον δικηγόρο Σπύρο Φόρτη όλη την αλήθεια. ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΨΕΥΔΕΣ. Τη νύχτα μεταξύ 4-5 Ιουνίου 1825, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΡΗΣ, Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ,Ο ΜΗΤΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΙΛΙΝΑΣ,ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΘΕΩΧΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ, δολοφόνησαν τον Ανδρούτσο αφού άλλαξαν τον Καλατζή που ήταν φρουρός. Ο Ανδρούτσος αντιστάθηκε και φάνηκε έκπλυκτος καθώς είδε μπροστά του τον Ιωάννη Μαμούρη. Αυτό ήταν το τέλος του Ανδρούτσου. Με μία πέτρα του έσπασαν το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα και τον πέταξαν από την Ακρόπολη. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.