Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΤετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Ήριννα

Η Ήριννα ήταν λυρική Ποιήτρια. Γεννήθηκε στην νήσο Τήλο πιθανότατα το 4ο αιώνα Π.Χ.  Απεβίωσε πολύ νωρίς, μόλις στα 19εννιά της χρόνια (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναδυθεί από τη Παλατινή Ανθολογία)
Έργα της:

Σημαντικότατο έργο της ήταν η : Ηλακάτη. ((ηλακάτη = ρόκα) Χαρακτηρίζεται ως «Επύλλιο» αποτελούμενο από 300 εξάμετρους στίχους. Γράφτηκε στη Δωρική Διάλεκτο. Έχουν διασωθεί 54  στίχοι και εκείνοι όχι ακέραιοι. Σώθηκε σε έναν πάπυρο, που χρονολογείται στον 2ο αιώνα μ.Χ. και βρέθηκε το 1928.
Επίσης υπάρχουν σωσμένα τρία επιγράμματα στη περίφημη Παλατινή Ανθολογία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.