Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Ήριννα

Η Ήριννα ήταν λυρική Ποιήτρια. Γεννήθηκε στην νήσο Τήλο πιθανότατα το 4ο αιώνα Π.Χ.  Απεβίωσε πολύ νωρίς, μόλις στα 19εννιά της χρόνια (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναδυθεί από τη Παλατινή Ανθολογία)
Έργα της:

Σημαντικότατο έργο της ήταν η : Ηλακάτη. ((ηλακάτη = ρόκα) Χαρακτηρίζεται ως «Επύλλιο» αποτελούμενο από 300 εξάμετρους στίχους. Γράφτηκε στη Δωρική Διάλεκτο. Έχουν διασωθεί 54  στίχοι και εκείνοι όχι ακέραιοι. Σώθηκε σε έναν πάπυρο, που χρονολογείται στον 2ο αιώνα μ.Χ. και βρέθηκε το 1928.
Επίσης υπάρχουν σωσμένα τρία επιγράμματα στη περίφημη Παλατινή Ανθολογία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.