Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Ανύτη η Τεγεάτισσα (μικρή αναφορά)


Η Ανύτη ήταν αρχαία Ελληνίδα ποιήτρια και επιγραμματοποιός. Έζησε στη Τεγέα της Αρκαδίας  περί το 300 π.Χ. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή λυρικών και επικών επιγραμμάτων. Σύμφωνα με τους ιστορικούς έγραφε στη Δωρική Διάλεκτο. Ο Αντίπατρος ο Θεσσαλονικέας την ονόμασε «θηλυκό Όμηρο». Από τα επιγράμματα που έγραψε σώθηκαν μονάχα 22 . Θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λεγόμενης «Πελοποννησιακής Σχολής» του 4ου-3ου αιώνα Π.Χ. 

Οι παρακάτω σύνδεσμοι αποτέλεσαν την πηγή για την μικρή αναφορά μου στην Ανύτη. Στους συνδέσμους αυτούς μπορείτε να βρείτε πληθώρα πληροφοριών για την Αρχαία Ποιήτρια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.