Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Νώε Παρλαβάντζας (μικρή αναφορά)

Ο Νώε Παρλαβάντζας, γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1957.  Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτισμικές Σπουδές στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και Φραγκφούρτης της Γερμανίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «Η Θητεία Σήμερα», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΩΧ FM. Το 1993 συνεργάστηκε με την ΕΤ2, ενώ από το 1999 μέχρι το τέλος του είχε καθημερινή ενημερωτική εκπομπή για την ομογένεια στην ΕΡΑ-5. Έγινε γνωστός μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της «Φωνής της Ελλάδας», «Δίκτυο χωρίς Σύνορα». Εξειδικεύτηκε σε  θέματα που αφορούσαν  την ελληνική Διασπορά, και ασχολήθηκε με ζητήματα της πολιτισμικής ενσωμάτωσης  και της πολιτιστικής διαχείρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απεβίωσε το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.