Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ.


Ανθίζουν τα λουλούδια
Άνοιξης περιβόλια
φύλλα απλών'ο έρωτας
για ν'αποκοιμηθεί.
Τον νανουρίζουν μέλισσες
πουλιά του τραγουδάνε
στήνουν χορό οι μάγισσες
και του γλυκομιλάνε.
Στ'ονείρου άπλωσε πανιά
για μαγικό ταξίδι. καράβι
ταξιδιάρικο πόθο καραβοκύρη
Και αρμενίζει την χαρά
τον έρωτα απλώνει πάνω
σε θάλασσα πλατιά και
στ'ουρανού τα κάλλη σε
μιας γοργόνας την καρδιά
και στου βυθού τη χάρη.
Καντάδες και γλυκό κρασί
όνειρα μεθυσμένα,σαν
τα λουλούδια π'άνοιξαν
και μένουν μυρωμένα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΟΙΛΗΣ

2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ είπε...

τιμή μου η δημοσίευση αυτή. Ευχαριστώ πολύ.

Dimitrios Gogas είπε...

Αγαπητέ Βασίλη Σαμοίλη, η τιμή είναι και δική μας. όταν συναντάμαι την ποίηση νέου ή παλαιού ποιητή.....ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες του σπιτιού μας.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.