Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΘΑΝΑΣΙΑ / Σιλένα Λένα



Πάνω σε τούτη τη χωμάτινη φλούδα βαδίζω μόνη.
Πληγώνεται η τρυφερή μου ψυχή, ματώνει.
Σταματάω κάποτε και παρατηρώ.
Πότε τη γη, πότε τα πληγωμένα μου όνειρα.
Κατάξερη η γη. Αυλακωμένη, διψασμένη, απελπισμένη.
Τ’ αυλάκια της μοιάζουν σωστές χαράδρες.
Τα μάτια τρομάζουν, κλείνουν σφιχτά από το φόβο τους μη γλιστρήσουν και χαθούν στα βάθη της γης.
Η ανάγκη γίνεται σοφία και η σοφία γίνεται πίστη.

Σε τούτη την ξερή γη ανακαλύπτω πώς είναι ν’ αγαπάς κάθε μόριο του κορμιού σου, της ύλης σου, αυτής που σου έλαχε σαν είδες για πρώτη φορά το φως του ήλιου κι έκλαψες δυνατά.

Πώς είναι να χορταίνεις σαν βλέπεις τις σκέψεις σου αγκαλιασμένες να σμίγουν, να στηρίζονται, να μοιράζονται, να φοβούνται κι έπειτα να ξεπλένουν το φόβο με το αίμα τους και να τον εξορίζουν για πάντα.

Δε βαδίζω πάνω σ’ ένα κομμάτι κατάξερης γης.
Στη φλούδα της αθανασίας βαδίζω.
Εκεί όπου ο θάνατος κι η ζωή πηγαίνουν όπως τους αρμόζει, αγκαλιά, σαν εραστές που έζησαν την υπέρτατη ηδονή και δοξάζουν αυτό που τους δόθηκε.

Το εφήμερο που έχει το πέρασμά μας από τούτο τον κόσμο, τον μικρό και τον μεγάλο.
Και μαθαίνω, μαθαίνω πώς το άγγιγμα μετουσιώνεται σε ανάσα, σε μελωδία, σε αναστεναγμό και φτάνει στ’ αυτιά εκείνου που ακούει.

Αγγίζω την ψυχή μου, πρώτη φορά.
Αγγίζω, κι ο αγέρας ευωδιάζει βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.