Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Δέσποινα Χ. Παπαδάτου- Καραβούλια (βιογραφικό Σημείωμα)

               
Η ΔΕΠΟΙΝΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ γεννήθηκε στα Καλάτα Ληξουρίου Κεφαλληνίας. Στο Ληξούρι τελείωσε το Γυμνάσιο και στη Ρόδο πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Δίδαξε στην Κεφαλλονιά, στην Κορινθία, στην Αχαϊα και στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας.

Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και έχει γράψει και διασκευάσει αρκετά θεατρικά έργα. Γράφει ποίηση, που έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά. Είναι Μέλος των «Poetas del Mundo» – «Ποιητές του Κόσμου». Παράλληλα ζωγραφίζει. Τα έργα της έχει παρουσιάσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Έχει εκδώσει τα βιβλία:

«ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ»
«ΑΚΑΝΘΥΛΛΙΔΕΣ», ποίηση
«ΣΧΟΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»
«ΑΣΗΜΩ», Δράμα
«ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»
«ΤΡΩΑΔΕΣ»
«ΧΡΩΜΑΤΑ»
«ΣΤΙΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ» με ποιήματα και πίνακές της.

Ζει με τον σύζυγό της, τον τ. Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης και συγγραφέα κ. Βασίλη Γ. Καραβούλια, στα Καραβουλέικα Ηλείας, όπου εκεί έχουν δημιουργήσει το  Πνευματικό τους Κέντρο «Άσυλον του Πνεύματος», με το οποίο πιστεύουν να ωφεληθεί πολιτιστικά ο τόπος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.