Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Δέσποινα Χ. Παπαδάτου- Καραβούλια (βιογραφικό Σημείωμα)

               
Η ΔΕΠΟΙΝΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ γεννήθηκε στα Καλάτα Ληξουρίου Κεφαλληνίας. Στο Ληξούρι τελείωσε το Γυμνάσιο και στη Ρόδο πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Δίδαξε στην Κεφαλλονιά, στην Κορινθία, στην Αχαϊα και στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας.

Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και έχει γράψει και διασκευάσει αρκετά θεατρικά έργα. Γράφει ποίηση, που έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά. Είναι Μέλος των «Poetas del Mundo» – «Ποιητές του Κόσμου». Παράλληλα ζωγραφίζει. Τα έργα της έχει παρουσιάσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Έχει εκδώσει τα βιβλία:

«ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ»
«ΑΚΑΝΘΥΛΛΙΔΕΣ», ποίηση
«ΣΧΟΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»
«ΑΣΗΜΩ», Δράμα
«ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»
«ΤΡΩΑΔΕΣ»
«ΧΡΩΜΑΤΑ»
«ΣΤΙΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ» με ποιήματα και πίνακές της.

Ζει με τον σύζυγό της, τον τ. Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης και συγγραφέα κ. Βασίλη Γ. Καραβούλια, στα Καραβουλέικα Ηλείας, όπου εκεί έχουν δημιουργήσει το  Πνευματικό τους Κέντρο «Άσυλον του Πνεύματος», με το οποίο πιστεύουν να ωφεληθεί πολιτιστικά ο τόπος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.