Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Με το φως: Ποιητική Συλλογή του Χριστόφορου Λιοντάκη που το 2000 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Εκδόσεις ΚέδροςΑρχάριος Δορυφόρος
Η παγωμένη δρόσος της νυκτόςπάνω στις τριανταφυλλιές του βενζινάδικουαλλιώς ερμήνευε το χρόνο.Από λάθος κίνηση μούσκεψαν τα δάχτυλά τουκαθώς με τη μηχανή μαζί ακούμπησανστης φυλλωσιάς την άκρηκαι θρυμματίστηκαν οι δείκτες του ρόλεξπου μετρούσαν μόνο την επανάληψη.Αμυδρή σελήνη στο ρόλο της κλεψύδραςκαι οι πρώτοι ήχοι από ξυπνήματα.
Κάτι του νυμφολήπτη φέρνει το φως στο πρόσωπό του.Τονίζοντας το θησαυρό της θλίψηςαναμορφώνει το αρχαίο κάλλος.Τα είδωλα του ύπνου, η αμήχανη ομορφιά καιεκείνο το απροσδόκητο του αηδονιού τον κραταιώνουνκαι ξεκινά μαρσάροντας στο πείσμα του χαμού.Αρχάριος δορυφόρος του Ορφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.