Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ποίηση 1929-1951: Ποιητική Συλλογή του Νικηφόρου Βρεττάκου που πήρε το Α΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1956 (εκδόσεις Διογένης)

Αλλαγές 

Όχι αποικίες πλέον, όχι βαρβαρισμοί.
Δίχως με τούτο να εννοούμε πώς θα εγκαταλείψουμε
βέβαια και τα συμφέροντά μας. και γι’ αυτό,
μια κι αντιδρούνε τόσο βίαια οι λαοί,
πρέπει να βρούμε μι’ άλλη λύση.
(Πέστε τη αν θέλτε σύγχρονη,
πέστε τη δημοκρατική).

Πρέπει να υπερνικήσουμε τις νέες δυσκολίες
που βάζει το λεγόμενο πνεύμα τής εποχής.
Και ήδη, θαρρώ, τα καταφέρνουμε: όπλα λοιπόν,
όπλα σε πρώην ποικίλες και μη,
έναντι σκοτεινών κινδύνων ν’ ἀμυνθοῦν 
-με λίγη καλή θέληση οι κίνδυνοι εφευρίσκονται-
πάντως εμείς έτσι θα λέμε: ν ἀμυνθοῦν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.