Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Τα δύο φεγγάρια: Ποιητική Συλλογή της Διαλεχτή Ζευγώλη - Γλέζου που το 1971 έλαβε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης (εκδόσεις: Ιωλκός)Η Διαλεχτή Ζευγώλη - Γλέζου γεννήθηκε στην Απείρανθο Νάξου το 1907 - και απεβίσωε στην Αθήνα 1996.  Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολήθηκε με τη λαογραφία και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. 

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές :


  • «Τα τραγούδια της μοναξιάς» (1931), 
  • «Ο κύκλος της αγάπης» (1964), 
  • «Ο κύκλος των πικρών ωρών» (1964), 
  • «Τα δύο φεγγάρια» (1970).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.