Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μολύβι στο ψωμί (4)

4
Το πώς φτιάχνεται το ψωμί δεν είναι άλλη ιστορία
Επειδή στις λέξεις φανερώνουν τις επιθυμίες τους τα πράγματα τα υλικά του δεν πειράζει αν δεν είναι πάντοτε απολύτως αγνά Αρκεί να υπάρχει καλή μαγιά γιατί αλλιώς καθόλου δε φουσκώνει
Για να ψηθεί απορροφά θερμότητα από ξύλο και κάρβουνο ηλεκτρισμό και κάθε υλικό που ξοδεύεται στο κρύο Κάποτε είναι πολύ νόστιμο κάποτε μετά βίας θυμίζει την καταγωγή του
Την πιο μεγάλη σημασία όμως έχει -πράγμα που καθορίζει αν το ψωμί είναι καλό κι αν το ψωμί είναι ψωμί- το αν και ποιον χορταίνει Το πώς τρώγεται είναι σε όλους γνωστό
Έτσι μαθαίνουμε τι είναι ψωμί: τρώγοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.