Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ της Σοφίας Κιόρογλου


Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Σοφίας Κιόρογλου: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ από τις εκδόσεις: ΓΡΑΜΜΑ

Όπως η ίδια αναφέρει στο  οπισθόφυλλο του βιβλίου : "Το παρόν πόνημα ξεκίνησε ως ανταπόκριση στην εσωτερική μου ανάγκη να αποτυπώσω στο χαρτί με ποιητικό τρόπο τα συναισθήματα που κατέκλυζαν την ψυχή μου, μια υπερχείλιση θα έλεγα εντυπώσεων που δεν μπορούσαν να περιοριστούν στο φράγμα της προσωπικής εμπειρίας. Θεωρώ την επίσκεψή μου το 2010 στα Πανάγια Προσκυνήματα καταλυτική για την μετέπειτα βιοτή μου.
Όλο αυτό το απόσταγμα των σκέψεων και των συναισθημάτων βρίσκονται στο παρόν βιβλίο ως μια εσωτερική ανάγκη διεξόδου τους και εύχομαι ολόψυχα να αγγίξουν τον αναγνώστη. Πέρα από την ποίηση, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει και ένα μικρό οδοιπορικό στην Αγία Γη και το Σινά, δίνοντας την δυνατότητα στον αναγνώστη να περιηγηθεί έστω και νοερά στον τόπο όπου έστησαν οι άχραντες πόδες του Κυρίου και να συνομιλήσει με τον Θεό σαν άλλος Μωυσής στο Όρος Χωρήβ.
Εύχομαι ολόψυχα η παρούσα έκδοση να αποτελέσει για τον αναγνώστη εφαλτήριο για μια καλύτερη γνωριμία με τα Πανάγια προσκυνήματα της Αγίας Γης και του Θεοβαδίστου Όρους Σινά και να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τους Θεοβάδιστους αυτούς τόπους. Αμήν."

Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι τα κάτωθι: 

Εισαγωγή
Ελ Τορ
Αόρατοι ασκητές
Βίος της Οσίας Μαρίνας της Ραϊθού
Πηγές της Μερά
Όρος Σινά
Η Αγία πόλη Ιερουσαλήμ
Μελχισεδέκ, Αρχιερεύς και Βασιλιάς της Σαλήμ
Αποτύπωμα της παλάμης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
Η Ιερά Μονή της Σεϊδανάγιας
Παναγία η Βηθλεεμίτισσα
Μπετ Σαχούρ (Χωριό των Ποιμένων)
Το Μοναστήρι της πέρδικας
Το Όρος Θαβώρ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης
Θαύματα του Αγίου Ιωάννη του Χοζεβίτου
Μονή Χοζεβά (Wadi Qelt)
Στο όρος Τζέπελ Κουρουντούλ (Σαραντάριο όρος)
Στην όχθη του χειμάρρου των Κέδρων
Η ιστορία ίδρυσης της Λαύρας του Αγίου Σάββα
Η επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σάββα
από τη Βενετία στη Λαύρα του
Το άβατο για τις γυναίκες
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ορεινή (Άϊν Κάρεμ)
Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας
Αφιέρωμα στον Άγιο Ονούφριο
Θαυμαστά γεγονότα από την ζωή του Αγίου Ονουφρίου
Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου στον Αγρό του Κεραμέως
Σημείο Αντιλεγόμενο
Ατσάλινη βέργα και Αντίσταση
Η Οδός, η Αλήθεια, η Ζωή

ενώ όσοι θέλουν να το προμηθευτούν μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση: https://www.politeianet.gr/books/9786188368200-kioroglou-sofia-gramma-logotechnikes-diadromes-stin-agia-gi-282060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.