Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Χριστίνα Μυτιληναίου Ιακωβίδου (βιογραφικά στοιχεία)Η Χριστίνα Μυτιληναίου Ιακωβίδου, γεννήθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου.  Η οικογένειά της μετακόμισε πολύ νωρίς στην Αθήνα, όπου τελείωσε και τις μαθητικές της σπουδές. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο. Ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης, έκανε απαγγελία, εξασκήθηκε στη ποίηση, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και  μαθήματα γλυπτικής στα μουσεία ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΥ. Τα έτη (1968-1971) φοίτησε στη Σχολή ΚΛΙΜΕΝΣ για διακοσμητικές τέχνες.
 Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν στο ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΛΑΛΟ, στην τοπική εφημερίδα του Αιγάλεω, στα λογοτεχνικά περιοδικά: ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, και στην ποιητική συλλογή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ " ΕΚΣΤΑΣΗ". Ασχολήθηκε επίσης με την παιδική λογοτεχνία, γράφοντας παιδικά ποιήματα και μικρές ιστορίες.
 Έλαβε μέρος σε διαγωνισμό ποίησης  της τοπικής εφημερίδας του Δήμου

Ζωγράφου όπου και βραβεύτηκε (1997).

Πήρε μέρος σε διαγωνισμό ποίησης στο φιλολογικό σύλλογο (ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ) με ψευδώνυμο ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΜΑΝΟΥ και  τίτλος ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΖΩΗΣ (2000).
Είναι μέλος της ΠΕΛΤ....'

Ποιητικές Συλλογές: Κατάθεση Ψυχής (εκδόσεις Αρναούτη/ 2015) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.