Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Φρόσω Βαρδάκη-Χαραλάμπους (Μικρή αναφορά)

Η  Φρόσω Βαρδάκη-Χαραλάμπους γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Έχει ζήσει ενδιάμεσα, για μερικά χρόνια στην Κύπρο και Γερμανία.  Χώρες  που της έδωσαν πολλές εμπειρίες. Σπούδασε Τεχνολόγος Βιοχημικού Εργαστηρίου και  μουσική (θεωρία, Σολφέζ, Αρμονία), στο ΩΔΕΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ. Παίζει ακκορντεόν και συνθεσάϊζερ. Ασχολείται επίσης με το σκίτσο και τη ζωγραφική. Είναι μέλος της Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων και σε πολλές άλλες ποιητικές και λογοτεχνικές ομάδες. Είναι επίσης από χρόνια ενεργό μέλος της GREENPEACE, καθώς και σε άλλες διεθνείς οργανώσεις.
Εργάστηκε  για δύο χρόνια στην Έρευνα στο Βιοχημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Αθηνών, και 25 χρόνια, ως Διοικητική Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας. Συνταξιοδοτήθηκε το 2009.
Με την ποίηση ασχολείται  από πολύ μικρή όπως και με το διήγημα. Όλα της τα ποιήματα είναι γραμμένα σε ελεύθερο στίχο, επειδή όπως η ίδια αναφέρει «δεν μου περιορίζεται το δυναμικό των λέξεων που εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω»

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει κάποιο έργο της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.