Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Χαρούλα Ηλία-Φράγκου (απλή αναφορά)

Η Χαρούλα Ηλία Φράγκου γεννήθηκε στο Βόλο. Έχει γράψει εννέα ποιητικές συλλογές και μία για παιδιά. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με την πεζογραφία, διήγημα και δοκίμιο. Δημοσίευσε την ποιητική ανθολογία "Μελίρρυτοι λόγοι" από τις εκδόσεις "Ώρες" το 1999 (β' ανατύπωση το 2002) και το βιβλίο "Της παρεούλας" με ποιήματα για παιδιά από τις εκδόσεις "Δωδώνη" το 2006. Μετείχε κατά καιρούς σε Πανελλήνια Συνέδρια και Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς όπου και διακρίθηκε, (πέντε βραβεία, έξι έπαινοι). Το 2007 απέσπασε Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης "Γιάννης Φάτσης" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά και τον τοπικό τύπο. Ποιήματα της περιλαμβάνονται στην Εγκυκλοπαίδεια Βορειοελλαδιτών Λογοτεχνών και άλλες ανθολογίες. Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στην τέχνη και στον πολιτισμό από πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς. Είναι μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών της Θεσσαλίας, μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, ιδρυτικό μελος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων του Λυκείου Ελληνίδων και της ΧΕΝ Βόλου.

περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.