Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Τα χρυσάνθεμα του έρωτα: Χρήστος Σκιαδαρέσης

Τι είναι, αλήθεια, ο έρωτας;
Ο σκεπασμένος ουρανός που μυρίζει βροχή;
Οι αστραπές που χορεύουν στο μισοσκόταδο;
Η καταιγίδα που ετοιμάζεται να ξεσπάσει;
Ο ρυθμικός της βόμβος στην επιφάνεια του νερού;
Η δροσερή της γεύση στα ξεραμένα μας χείλη;
Τα αλαφιασμένα πουλιά που φτεροκοπούν κοπάδι γύρω μας;
Η σκέψη που εκτοπίζει βίαια όλες τις άλλες για να ενθρονιστεί στο μυαλό μας;
Τι απ' όλα είναι, λοιπόν, ο έρωτας;
Ποιος ξέρει; Ίσως τίποτε απ' αυτά, ίσως όμως και όλα αυτά μαζί...
Κι αν για κάποιος δεν είναι παρά μια εύθραυστη κατάσταση ευτυχίας, για κάποιους άλλους είναι ένας ποταμός συναισθημάτων, που κάποτε συντάραξε το βαθύτερο πυρήνα της ύπαρξής τους και τους σημάδεψε δια παντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.