Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Μάλωμα /Σοφία Σκουλίκα – Βέλλου

Ποιός άκουσε για μάλωμα τόσο πολύ μεγάλο οπου 'χε μήνες να τη δει, από το καλοκαίρι. Πέρδικα ολομόναχη ακούει στα Καρλοβάσια και πήγε το κελάηδησε σε ξακουστό γεφύρι . Τέτοιο μεράκι σαν κι αυτό, ποιός έβαζε, ποιός βάζει στην Πούντα της το έχε πει, κι αιώνια αγάπη ως την στερνή του την πνοή, τότε της είχε τάξει Και για τη χάρη της αυτή ραγίσαν τα λιθάρια γκρεμίστηκαν τ' αρχοντικά και τα βυρσοδεψεία και ξεραθήκαν τα κλαριά, -φρούρια γκρέμνα γίναν. σχίστηκαν οι περγαμηνές που'ταν από χρυσάφι, κι έγραφαν για τους έρωτες και τις παλιές αγάπες, από το άγριο κακό της Λυγερής γινάτι . Ποιός είδε τέτοια λεβεντιά να ξεψυχάει για κόρη!


Το ποίημα αναφέρεται στη Σάμο


και είναι δημοσιευμένο

στο Ανθολόγιο Ποιήσεως- Καλοκαίρι 2017
Εκδόσεις Όστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.