Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Περί της Λειτουργίας του παρόντος Ιστολογίου............

Αγαπητοί φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι

Όλοι σας, (αν όχι όλοι οι περισσότεροι) γνωρίζετε ότι διαχειρίζομαι το Ιστολόγιο: Οι Ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές (και μεγάλες) ιστορίες λόγου (Ανθολόγιο Ποίησης)
Το Ιστολόγιο άρχισα να το δημιουργώ στο τέλος του 2009,κάτω από συνθήκες ανείπωτης μοναξιάς, σε ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου. Υπήρχε άφθονος διαθέσιμος χρόνο, που ουσιαστικά αφιερώθηκε στην ανάγνωση και καταγραφή της ποίησης. Εκεί δημιουργήθηκε και η ιδέα που μεταλλάχτηκε σε στόχο: Στην υπηρέτηση και προβολή της ποίησης και γενικά του έργου των ποιητών γνωστών και αγνώστων κατά του μέτρου του δυνατού.
Στην αρχή δειλά, μετά πιο έντονα ξεκίνησα την ανάρτηση και την δημοσιοποίηση ποιημάτων των κυριοτέρων ελλήνων ποιητών. Μετά ήρθε η σειρά των λιγότερο γνωστών, μέχρι που ακολούθησα μια τακτική που από πολλούς μπορεί να απαξιώνεται εμένα όμως με γοητεύει. Θεωρώ ότι ανήκει στην ποίηση κάθε δημιουργία. Ο χρόνος αμείλικτα θα γίνει ο κριτής και θα ξεχωρίσει το καλό ποίημα από το κακό και αυτό θα το  εξοστρακίσει…..
Σήμερα, κλείνω σχεδόν πέντε χρόνια συνεχούς ενημέρωσης του Ιστολογίου. Τα αναρτημένα ποιήματα ξεπερνούν τις δεκατέσσερις χιλιάδες. Προέρχονται  από Ποιητικές Ανθολογίες, Αναγνωστικά, Ατομικές Ποιητικές Συλλογές, Ομαδικές, από προσωπικές σελίδες ποιητών, από αποστολές μεμονωμένων ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές που μου τα εμπιστεύτηκαν για να τα αναρτήσω στο ιστολόγιό μου.
Στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης, φαίνεται καθαρά ό υπεύθυνος της ανάρτησης (που στο ιστολόγιο αυτό, είμαι εγώ ως ο μοναδικός διαχειριστής) και το όνομα  του Ποιητή δίπλα από την ένδειξη: Ετικέτες. Έτσι ο κάθε δημιουργός έχει την δική του αποκλειστική σελίδα. Ο επισκέπτης του Ιστολογίου αρκεί να πατήσει πάνω στο όνομα του κάθε ποιητή και άμεσα θα φανούν μόνο οι αναρτήσεις, τα ποιήματα στην προκειμένη περίπτωση του ποιητή- δημιουργού και όχι κανενός άλλου. Σαν ένα βιβλίο ποίησης. Όταν ανοίγουμε τις σελίδες του ξέρουμε ότι διαβάζουμε ποίηση του ..τάδε ποιητή και κανενός άλλου.
Με τις σκέψεις αυτές, αλλά και επικαλούμενος τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, πρέπει να επισημάνω ότι ουδέποτε (από την αρχή της δημιουργίας του ιστολογίου) έγινε προσπάθεια εκμετάλλευσης με οποιοδήποτε τρόπο της πνευματικής δημιουργίας του κάθε δημιουργού. Οι αναρτήσεις έχουν μονάχα ενημερωτικό σκοπό. Έχουν ως στόχο την προβολή των ποιητικών έργων, την γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό.

Πέντε χρόνια λοιπόν. Πέντε χρόνια (θα το αναφέρω) καθημερινής εργασίας.
Τελειώνοντας θα παρακαλούσα όλους σας, που μου επιτρέπεται την ανάρτηση των ποιημάτων σας, που μου στέλνεται δημιουργίες για να τα κοινοποιήσω και μέσω των σελίδων μου, εάν έστω για μια στιγμή θεωρήσετε ότι παραβαίνω  κάτι από τα αναγραφόμενα, μην διστάσετε να μου ζητήσετε το αυτονόητο. Το πνευματικό σας έργο σας ανήκει!

Ευχαριστώ που διαθέσατε λίγο από το χρόνο σας να με διαβάσετε. Είχα ανάγκη να τα αναφέρω προς άρση  παρεξηγήσεων. Δεν μου αρμόζουν……

Δημήτριος Γκόγκας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.