Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Βασίλης Βιτσαξής ( βιογραφική αναφορά)


Ο Βασίλειος Βιτσαξής γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών νομική και οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. Επίσης, σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Richard Stockton στον Νιού Τζέρσευ της Αμερικής. Διατέλεσε Διπλωμάτης, ακαδημαϊκός. Ασχολήθηκε με την συγγραφική και την ποίηση.  
Είναι Πρέσβης ε.τ. Δρ. Νομικής και Δρ. ε.τ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων της Μόσχας, Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της Ινδίας, καθώς και Επίτιμος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Stockton των Η.Π.Α. 
Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας και Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.