Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Αριθμός Πληθυντικός / Ρένα Γέρου

Αριθμός Πληθυντικός

Μ' αρέσει αυτός ο αριθμός...
Έχει όρια, θέτει πλαίσια, προσδιορίζει, περιορίζει, καθορίζει, διευκρινίζει ως που μπορείς να απλωθείς, να αγγίξεις, να εξερευνήσεις , να μάθεις.
Είναι ξεκάθαρος, αλαργινά οικείος, στιβαρά ρομαντικός. έρχεται από μια άλλη εποχή και εισβάλει στο Τώρα διακριτικά. Τον βρίσκω ερωτεύσιμο... άκρως! τον λατρεύω ..

Να χάνεσαι στο Εμείς και στο Εσείς..
Ν' αναπολείς τις αρχικές άκομψες προσπάθειες προσέγγισης..
Να νιώθεις την ένταση του "σας" ..
"Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε"
Να ζαλίζεσαι από την απόμακρη επιθυμία.
.....Ανεκτίμητος ο πληθυντικός αριθμός!

Μπροστά του ο Ενικός ακούγεται χυδαίος, υποτιμητικός, ασαφής, αδιάκριτος, εν τέλη ..απορριπτέος .
Δεν έχει ομορφιά, παρά μια βάρβαρη ασάφεια.
Δεν ξέρεις τι να σκεφτείς.
"Σε θέλω" , "Σε ερωτεύομαι", "Σε αγαπώ"
Μπορεί κάλλιστα να ψεύδονται....

"Σας θαυμάζω" ακούγεται πάντως πιο ειλικρινές...κι ας μην είναι!


Προτιμώ τον πληθυντικό.. με προστατεύει από ανούσια λάθη. με καλύπτει με ζεστές αντωνυμίες. Με γεμίζει προσδοκίες γνήσιας οικειότητας. Σκοτώνει τις φενάκες.

1 σχόλιο:

ZoiAnt είπε...

"Με καλύπτει με ζεστές αντωνυμίες"!
Τόσο αντιπροσωπευτικό για τον πληθυντικό!
Εξαίσιο!

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.