Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Φοίβη Γιαννίση / Μικρό βιογραφικό

Η Φοίβη Γιαννίση είναι ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Αρχιτεκτονική. Είναι δόκτωρ στον τομέα “Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμοί του Αρχαίου Κόσμου' του Πανεπιστημίου Lyon II- Lumiere'. Διδάσκει σχεδιασμό και ποιητική του χώρου. Ασχολείται με την επιτελεστική, συγκινησιακή και ακουστική διάσταση της ποίησης και την σχέση της με τον τόπο, τη γη και τον καιρό. Το 2012 παρουσίασε στο Ε-θνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας την ποιητική εικαστική εγκατά-σταση ΤΕΤΤΙΞ.
Σύνδεσμος: http://www.biblionet.gr/author/57569/%CE%A6%CE%BF%CE%AF%CE%B2%CE%B7_%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B7


Ποίηση:
Αχινοί, Αθήνα 1995. Sea urchins, (Athens: 1995),
Ραμαζάνι, Αθήνα 1997. Ramazan, (Athens: 1997),
Θηλιές, Εκδόσεις Νεφέλη, Αθήνα 2006. Loops, Nefeli Editions, (Athens: 2005)
Ομηρικά, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2009. Homerica, Kedros Editions, (Athens: 2009)
Τέττιξ, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.