Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ταξίδι ασυνόδευτο : Ποιητική Συλλογή της Λουκρητίας Δούναβη (Γαβριηλίδης / 2016)





Μεγάλη ήταν η ικανοποίησή μου όταν διέκρινα τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν ορισμένοι άνθρωποι. Αντάμωσα ανθρώπους μεγαλόψυχους, καλλιεργημένους, ανυστερόβουλους, φιλαλήθεις, γενναίους. Συνάντησα ψεύτες, μυθοπλάστες, εκμεταλλευτές, υπερόπτες, κακοχαρακτήρες, με αναλαμπές καλοσύνης, "καλούς" για τις εντυπώσεις. Οι χαρές έρχονται με τις χάρες. Τι χάρες κι αυτές οι ανέξοδες χαρές μας!






Σκόρπιες φράσεις από το βιβλίο: 

  • «…Ο έρωτας είναι αερικό. Ο ερχομός του άξαφνος, ο πηγεμός συχνά εκ προμελέτης. Έρωτας και νους οργανοπαίχτης, αιώνια στη ζωή θα τραγουδούν, θα δυναστεύουν και θα κλαίνε…»
  • «…Η ζωή μου πλεούμενο στη θάλασσα των άλλων. Η δική μου πανσέληνος στο κενό του δικού τους σύμπαντος…» 
  • «…Εγκλωβίστηκα στις μεγάλες σκιές σαν αμάρτημα. Πώς να ξεφύγω, μου λέτε;» 
  • «…Με την ευλυγισία του λόγου, το πάθος αποκαμωμένο, εξαντλείται…» 
  • «Ήθελα να τον απολύσω (τον πόνο)». 
  • «…Άσε τους άλλους να βλέπουν τα κουρέλια. Εσύ να ξεχωρίζεις τα χρώματα που μοιάζουν με ουράνιο τόξο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.