Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Τώνια Μαρκετάκη / μικρή αναφορά

Η Τώνια Μαρκετάκη γεννήθηκε το 1942. 
Σπούδασε κινηματογράφο στην I.D.H.E.C. στο Παρίσι. Από τις σημαντικότερες σκηνοθέτες. 

Παράλληλα εργάστηκε  και σαν Βοηθός Γενικού Διευθυντή στην Κρατική Τηλεόραση και έκανε και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και την συγγραφή ποιημάτων και πεζών.  
Απεβίωσε ξαφνικά στα 52 της χρόνια το 1994. ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ  1. 1967 Ο Γιάννης και ο Δρόμος 
  2. 1973 Ιωάννης ο Βίαιος 
  3. 1978 Λεμονοδάσος (τηλεοπτική σειρά) 
  4. 1983 Η τιμή της αγάπης 
  5. 1992 Κρυστάλλινες Νύχτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.