Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Χριστοφορίδης Bενιζέλος (μικρό βιογραφικό)

O Χριστοφορίδης Bενιζέλος γεννήθηκε το 1936 στις Σέρρες. Σπούδασε θεολογία. Κατά την περίοδο 1973-1976 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην βυζαντινή ιστορία και πατρολογία στη Σορβόνη (Hates etudes) και στο καθολικό Iνστιτούτο του Παρισιού. 

Ποιητικές Συλλογές:
  • H όγδοη μέρα 1980,
  • Αντιέρημος 1988
  • Αξόδευτο φως όπου τιμήθηκε με έπαινο της ελληνικής Eεταιρείας χριστιανών γραμμάτων. 
  • Η λειτουργία των Λέξεων / Εκδόσεις Αρμός
Άλλα

  • ΟΙ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔ ΑΙΩΝΑ / Επίκεντρο


Eίναι μέλος της πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.