Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Βασίλης Παπάς (βιογραφικό)

Ο Βασίλης Παπάς γεννήθηκε το 1954 στην Έδεσσα όπου και ζει. Σπούδασε Ιταλική φιλολογία στη Φλωρεντία . Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Το Δέντρο, Υπόστεγο, Εντευκτήριο, Νέα Εστία και Ποίηση και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες. Πεζά, δοκίμια και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα σουηδικά, αγγλικά και γερμανικά. Μια επιλογή ποιημάτων του εκδόθηκε το 2001 στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με τίτλο Na mojata vrata (Στη δική μου πόρτα)Το 2007 κυκλοφόρησε στη Γερμανία σε δίγλωσση έκδοση, μια αν- θολογία ποιημάτων του με τίτλο FRUHMORGENS AM FELSRAND, από τις εκδόσεις «Ρωμιοσύνη»

Ποιητικές Συλλογές: 


  • 1987 Παράγραφος 1, 2. 
  • 1995 Ντοκυμανταίρ (εκδόσεις Δελφίνι)
  • 2003 Το πρωί στο φρύδι ( εκδόσεις Κέδρος )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.