Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Σαχλίκης Στέφανος (μικρή αναφορά)

Ο Στέφανος Σαχλίκης γεννήθηκε το 1330 ή 1331, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γόνος πλούσιας Ελληνικής Οικογένειας που είχε ασπαστεί τον ρωμαιοκαθολικισμό, έλαβε την καλύτερη για την εποχή του εκπαίδευση. Ακολούθησε άσωτη ζωή που τον οδήγησε στη Φυλακή. Ο Στέφανος Σαχλίκης θα πεθάνει ανάμεσα στα 1390 και 1403. 

Σημαντικά πονήματά του:Περί φίλων
Περί φυλακής
Οι Αρχιμαυλίστρες
Βουλή των Πολιτικών
Αφήγησις Παράξενος του ταπεινού Σαχλίκη
Ερμηνείες
Η γκιόστρα των πολιτικών
Καταλόγιν της Πόθας
Οι Συμβουλές στον Φραντζισκή 

περισσότερα: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=13&t=205120

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.