Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Έλενα Χουζούρη (βιογραφικό)

Η Έλενα Χουζούρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 
Στα γράμματα εμφανίζεται δημοσιεύοντας ποιήματα στο περιοδικό «Λωτός» από την εποχή ακόμα της εφηβείας.  Το 1981 αρχίζει να δημοσιεύει και κριτικά κείμενα για την λογοτεχνία σε αθηναϊκές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.  Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων από το 1990. Έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ της Ε.Σ [1992-1994] και μέλος του Δ.Σ [2001-2003]. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις.


Ποιητικές Συλλογές:


  • Οι τρυφεροί άντρες και τα άλλα ποιήματα. Αθήνα, Κέδρος, 2011. 
  • Μποτίλια στον ουρανό. Αθήνα, Ελληνικά Γράμματα, 1999. 
  • Οι τρυφεροί άντρες. Αθήνα, Κέδρος, 1993.
  • Η συντέλεια του χρόνου. Αθήνα, Ρόπτρον, 1990. 
  • Εάλω η πόλις. Αθήνα, Υάκινθος, 1987. 
  • Έρωτος Μάθος. Αθήνα, Καστανιώτης, 1983. 
  • Το πρόσωπο και το άλλο. Αθήνα, Κέδρος, 1981.
Άλλες Πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε : http://www.biblionet.gr/author/15733/%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1_%CE%A7%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7

http://www.deyteros.com/elena-houzouri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.