Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Κουλουφάκος Κώστας (μικρή αναφορά)

Ο Κώστας Κουλουφάκος γεννήθηκε το 1924 και απεβίωσε το 1994. Σπούδασε χημικός χωρίς όμως ποτέ να ολοκληρώσει τις σπουδές του καθώς τις εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με την τέχνη του λόγου. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο χώρο της λογοτεχνίας το 1950 με τη δημοσίευση αποσπάσματος από την ποιητική συλλογή: Στις έξη του Μάη στο περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα. Διατέλεσε ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου Διογένης (1971), ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων και συνεργάτης του περιοδικού Ηριδανός.

Ποιητικές Συλλογές:

• Η ορθή γενιά. Αθήνα, 1964.
• Εποχή συνθημάτων. Αθήνα, 1978.

περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε : http://www.biblionet.gr/author/16666/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

http://www.poiein.gr/archives/16361

http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=461&t=493

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.