Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΤετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Με το φως: Ποιητική Συλλογή του Χριστόφορου Λιοντάκη που το 2000 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Εκδόσεις Κέδρος


Αρχάριος Δορυφόρος
Η παγωμένη δρόσος της νυκτόςπάνω στις τριανταφυλλιές του βενζινάδικουαλλιώς ερμήνευε το χρόνο.Από λάθος κίνηση μούσκεψαν τα δάχτυλά τουκαθώς με τη μηχανή μαζί ακούμπησανστης φυλλωσιάς την άκρηκαι θρυμματίστηκαν οι δείκτες του ρόλεξπου μετρούσαν μόνο την επανάληψη.Αμυδρή σελήνη στο ρόλο της κλεψύδραςκαι οι πρώτοι ήχοι από ξυπνήματα.
Κάτι του νυμφολήπτη φέρνει το φως στο πρόσωπό του.Τονίζοντας το θησαυρό της θλίψηςαναμορφώνει το αρχαίο κάλλος.Τα είδωλα του ύπνου, η αμήχανη ομορφιά καιεκείνο το απροσδόκητο του αηδονιού τον κραταιώνουνκαι ξεκινά μαρσάροντας στο πείσμα του χαμού.Αρχάριος δορυφόρος του Ορφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.