Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΤρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Τα δύο φεγγάρια: Ποιητική Συλλογή της Διαλεχτή Ζευγώλη - Γλέζου που το 1971 έλαβε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης (εκδόσεις: Ιωλκός)

Η Διαλεχτή Ζευγώλη - Γλέζου γεννήθηκε στην Απείρανθο Νάξου το 1907 - και απεβίσωε στην Αθήνα 1996.  Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολήθηκε με τη λαογραφία και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. 

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές :


  • «Τα τραγούδια της μοναξιάς» (1931), 
  • «Ο κύκλος της αγάπης» (1964), 
  • «Ο κύκλος των πικρών ωρών» (1964), 
  • «Τα δύο φεγγάρια» (1970).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.