Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

στα στενά της ανέχειας / Κουφογάζου Φωτεινή

Γ' Βραβείο
Κατηγορία Σύγχρονης Ποίησης

στον ποιητικό διαγωνισμό ΤΟΥ ΚΕΛΑΙΝΩ 2016

χάθηκες... στο μεγάλο ωκεανό που μονάζει η θλίψη μας... στις ευμετάβλητες σκιές της «καλωσύνης» και στα οριοθετημένα μάτια της ανάγκης μας χάθηκες..., στα κελιά των επιθυμιών και σε κείνη, την «εξ απαλών ονύχων», αβάσταχτη ελαφρότητα, που στα στεγανά μονοπάτια της, άτεγκτα υφίσταται το Είναι μας... χάθηκες ... μεσ'στα στενά περάσματα της ανέχειας σε κείνα τα πληγωμένα μάτια του αιώνα, στις καλαίσθητες επιφάνειες των εξωφύλλων και της ρεκλάμας, στις παράτες της συνήθειας και της σιγουριάς στην ευκολία, των πρόχειρων λόγων με τις αρίφνητες εκφάνσεις του οι σοφοί ανθρώποι, παρηγοριούνται στα όριά τους κι οι αλήθειες σου, ξεγυγμνωμένες τώρα χάσκουν στο κενό και σε τρομάζουν υποσυνείδητοι καλοθελητές του παρελθόντος, σε κρατούν σε βολικές ισορροπίες μαζεύοντας τη μιλιά, κομπόδεμα όλα επαναλαμβάνονται, σαν εργάκι εποχής κι εσύ απλά, ο ηδονοβλεψίας παρατηρητής χωρίς αντιδράσεις, χωρίς αντοχές, ...ως πότε.... ως πότε....; Υπάρχουν 'Ανθρωποι εκεί έξω. Υπάρχει πείνα, εδώ, μέσα μας οι πράξεις είναι εκείνες, που θα σ'οδηγήσουν γλυκά κι ωφέλιμα ως την θανή σου.. ο πόνος αυτός, σου δίνει τη σοφία, να τον διαχειριστείς κατά το δοκούν «γιατί η ζωή, είναι τσίτσιδη, και σκιαχτήκαμε, σαν που την αντικρίσαμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.