Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αχιλλέας Βογιατζόπουλος (βιογραφικό)

Ο Αχιλλέας Βογιατζόπουλος γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Καβάλας


Έχει τελειώσει τη Σχολή Ν.Ο.Ε. του Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στην ασφαλιστική οικονομία. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα γράμματα, δημοσιεύοντας έργα του σε εφημερίδες και περιοδικά.

 Έχει τιμηθεί με το "Βαφοπούλειο Βραβείο Ποίησης", το Α΄ "Βραβείο Νέων Λογοτεχνών" από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και με το Α΄ Βραβείο του Πανελληνίου Φεστιβάλ Τραγουδιού, επίσης έλαβε τιμητική διάκριση από το Διεθνές Πνευματικό Κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, για παραδοσιακή ποίηση. Έχει τιμηθεί επίσης με βραβείο από τους LIONS και από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. 

Έργα του έχουν  συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και τελευταία στην ανθολογία των Βαλκάνιων Ποιητών. 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ: 

2007    Ζητείται η Δημοκρατία

2002    Θεσσαλονίκη (μικρό οδοιπορικό) 

1995    Η σκακιέρα

1990    Ο ερχόμενος (ποιήματα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.